В обласній науковій бібліотеці відбулась зустріч із Межідом Сулеймановим, кримським татарином

18:11, 15 тра. 2019
 
В обласній науковій бібліотеці відбулась зустріч із Межідом Сулеймановим, кримським татарином

До 75-ї річниці депортації кримських татар у Миколаївській обласній науковій бібліотеці відбулась зустріч з Межідом Сулеймановим, кримським татарином. Під час заходу говорили про «Історію депортації: від Катерини II до сьогодення».
Межід Сулейманов,  кримський татарин, каже:
- Я зараз мешкаю в місті Херсон, сам я кримчанин, але за постановою Кримської прокуратури вже чотири роки не в’їздний до Криму, тому що я є членом Меджлісу кримськотатарського народу та вів активну роботу із захисту прав кримських татар та інших громадян України, які мешкають в АР Крим.

 Межіда Сулейманова до Миколаєва запросила землячка Феруза Ібрагімова. Чоловік каже, що про долю кримських татар треба говорити.
- Я гадаю, що це дуже важливо і дуже мало робиться для того, щоб вся країна знала, хто такі кримські татари, як вони відстоювали Україну за всі  роки і що зараз відбувається в Криму.

На зустріч прийшли користувачі бібліотеки, студенти історичного факультету одного з миколаївських вишів та представники кримськотатарської громади.

Галина Лициховська, бібліотекарка, розповідає:
- Ми хочемо акцентувати увагу на тому, що 44 рік не був просто так, що до цього дуже довгий час,  починаючи з 17 ст., з подій 18-19 ст., коли татар просто змушували відмовлятися від своєї території,  змінювати своє місце проживання.

 

Автор: Валентина Гурова
Оператор: Юлія Кускова