У Миколаєві відкрилась спартакіада «Повір у себе» для дітей з інвалідністю

13:37, 14 тра. 2019
 
У Миколаєві відкрилась спартакіада «Повір у себе» для дітей з інвалідністю

   У Миколаєві відкрилась  26-та спартакіада «Повір у себе» для дітей з інвалідністю.  Змагання з бадмінтону стартували у Фізкультурно-оздоровчому комплексі, що у мікрорайоні Намив, а змагання з настільного тенісу - у Дитячо-юнацькій  спортивній школі  для  осіб  з  інвалідністю.

   Це фінальні змагання спартакіади з бадмінтону та настільного тенісу. Участь у спартакіаді беруть 56 спортсменів - це діти двох вікових груп:  2004 - 2005 років народження і молодша – 2006 - 2008 років. Учасники приїхали з 11 областей України та міста Києва.
   Головний суддя змагань із бадмінтону  Андрій Дмитришин говорить, що слідкуватимуть за спортсменами на тенісних кортах чотири судді, а також секретар змагань.
   Головна суддя змагань із настільного тенісу Ірина Тимошенко розповіла, що змагання триватимуть по круговій системі.
   Софія Черноморова  з Миколаєва  має вади слуху. Бадмінтоном займається з п’яти років. Брала участь у чемпіонатах України, Європи та Ізраїлю.
Софія Черноморова розповідає:

  • Перший раз я виступила на «Повір у себе» коли мені було десять років. Я вже третій рік абсолютна чемпіонка України у віці до 21 року. У минулому році я стала чотириразовою бронзовою призеркою чемпіонату Європи.

Денис Слободяник приїхав із Києва. Хлопець з вадами слуху та мовлення. Бадмінтоном займається п’ять років.
Змагання триватимуть три дні. 16 травня відбудеться нагородження переможців.

Автор:  В. Андрушків
Оператор: О. Попов