У Миколаєві розпочався чемпіонат України зі стрибків у воду

19:37, 24 кві. 2019
 
У Миколаєві розпочався чемпіонат України зі стрибків у воду

У Миколаївському спорткомплексі плавальних басейнів «Водолій» розпочався чемпіонат України зі стрибків у воду серед спортсменів 2007 року народження і молодше. Змагаються 75 стрибунів із дев’яти областей України.

Оцінює виступи учасників колегія з трьох суддів. Кількість нарахованих балів залежить від різних критерій.

Сергій Гуменюк, директор КДЮСШ «Україна», розповідає:
- Стрибки оцінюються так: вхід у воду, чистота виконання, складність виконання. Хто краще зробить, у кого складніше програма, і хто чистіше її відстрибає, той і виграє.

Чемпіонат розпочався 24 квітня вранці. Хлопці стрибали з метрового трампліну. Із 29-ти учасників кваліфікації до фіналу потрапили вісім спортсменів. У вирішальній стадії переміг 12-річний Кирило Болюх з Києва. Він отримав від суддів 306.9 балу. Каже, що перемога далася легко.

12-річний стрибун з Миколаєва, Максим Мірза, отримав 282 залікові бали. Цей результат дозволив спортсмену отримати срібну нагороду. Ділиться враженнями:
- Сьогодні за 10-бальною шкалою – десь 7 з 10. Не дуже класно. Не виходили деякі стрибки. Деякі виходили. Два стрибки не вийшли, в обов`язковій програмі. Ну, і у фіналі один стрибок не вийшов.

Третій призер чемпіонату – представник Києва, Кирило Азаров. Говорить, що намагався виконати найскладніші елементи.

Програма представлена стрибками дівчат з триметрового трампліну, і синхронні парні стрибки, також у виконанні дівчат. Виступи продовжуються.  Загалом чемпіонат триватиме три дні.

 

Автор: В. Степанов

Оператор: О. Попов