Миколаївська область має відправити на строкову службу 815 чоловік

17:04, 24 кві. 2019
 
Миколаївська область має відправити на строкову службу 815 чоловік

24 квітня на Миколаївському обласному збірному пункті формують команди - організовують відправку у військові частини громадян, призваних на строкову військову службу. 

Весняна призовна кампанія розпочалась 1 квітня. Миколаївська область має відправити на строкову службу 815 чоловік.

Віталій Колодкін,   заступник військового комісару  Миколаївської  області, розповідає:
- Хочу зазначити, що наряд немаленький та непростий за якістю. За якістю непростий, тому що дуже багато команд. Пред’являються високі  вимоги за станом здоров’я, освіти тощо.

До 26 квітня до військових частин планують відправити 271 новобранця.

Віталій Колодкін,   заступник військового комісару  Миколаївської  області, розповідає:
-  Призовна кампанія триває важко. На цей момент, з 815 чоловік, яких вже повинні районні військові комісаріати здати, ці призовники мають бути укомплектовані вже у команди, на цей момент є п’ятсот п’ятдесят призовників, процес комплектування триває, але триває дуже важко. Хочу зазначити, це не лише на Миколаївщині, це по всій Україні.

Команди формують для служби у десантно-штурмових бригадах.  На території Миколаївського обласного збірного пункту призовники проходять медкомісію. В першу чергу  визначаємо їхню придатність до військової служби, потім рід військ. Ріст, вага, наявність татуювань також є критеріями, які можуть впливати на відбір до певного роду військ.

   Зі збірного пункту призовників, по сформованих командах, відправлять до навчальних центрів. Там навчання триватиме до трьох місяців, а потому новобранців відправлятимуть до військових підрозділів.

Автор: Валентина Гурова
Оператор: Ігор Чорний