На честь книговидавця і поетеси у сквері посадили дерева

19:35, 23 кві. 2019
 
На честь книговидавця і поетеси у сквері посадили дерева

  До Всесвітнього дня книги та авторського права в Літературному сквері біля Миколаївської міської бібліотеки імені Марка Кропивницького висадили два саджанці. Дерева іменні - присвячені миколаївському книговидавцю Валерію Карнауху та поетесі Катерині Голубковій.
Захід розпочали виконанням пісень, написаних Катериною Голубковою.

Любов Варьохіна, бібліотекарка, розповідає:

  • Ще в 2011 році поруч із бібліотекою був закладений літературний сквер. За задумом дизайнерів, у сквері розташована невелика кількість дерев. Усього дев’ять. І ось сьогодні посадка двох останніх дерев, яких не вистачало у нашому сквері. Кожне дерево іменне, його саджає відомий миколаївський письменник чи поет. Імена миколаївських літераторів були узгоджені з громадською радою бібліотеки ще під час розробки проекту скверу.

Сакуру замість Катерини Голубкової, яка не змогла прийти, саджатиме її подруга - голова Миколаївської спілки письменників   Віра Марущак. А на пам’ять свого померлого друга, видавця Валерія Карнауха, саджатиме ясен Таміла Бугаєнко.

   У 2018 році проект реконструкції Літературного скверу отримав фінансування від громадського бюджету – у розмірі 479 750 гривень.

Авторка:  В. Чернявська

Оператор:    І. Чорний