На фестивалі дзюдо змагались 150 хлопців та дівчат

10:43, 15 кві. 2019
 
 На фестивалі дзюдо змагались 150 хлопців та дівчат

  Вперше в Миколаєві відбувся фестиваль дзюдо. 150 хлопців та дівчат (2008 - 2013 року народження) змагались у трьох вікових категоріях.
   Довів суперника до сліз та виборов свою п’ятдесяту ювілейну медаль. Зараз Михайлу Голятову дев`ять, у нього помаранчевий пояс і він чотирикратний чемпіон Миколаївщини не лише з дзюдо, а й з самбо.

Михайло Голятов, учасник фестивалю дзюдо, розповідає:

  • Почалось усе з чотирьох років, після мого дня народження тато повів мене на дзюдо. Перше тренування пройшло нормально, щоправда потім боліли ноги, але я продовжував тренуватись, ну і досяг успіхів величезних.

На фестивалі боролись діти з миколаївських клубів та з області: учасники прибули зі Снігурівки, Нової Одеси, Гуріївки, Баловного, а також з Херсонської області – міста Генічеськ.
  Єгор Пацюк - вихованець клубу дзюдо «Космос». У своїй вазі та категорії переміг. Каже, має багато кубків, 47 медалей. Його тренер – тато Максим.

 Єгор Пацюк, учасник фестивалю дзюдо, розповідає:

- Він тренує мене вже шість років, я стараюсь його слухати і ставати ще кращим. Моя мрія виступити на чемпіонаті світу, і там посісти перше місце.

 У перерві між двобоями для глядачів та учасників відбулись показові виступи. У трьох вікових номінаціях  десять вагових категорій. Нагороджених було майже 100 учасників. Дзюдоїсти отримали кубки, медалі, а також подарунки від спонсорів фестивалю. Євген Сандул, організатор змагань, каже, що цей захід ще не включили в регламент офіційних заходів українського дзюдо. Зробити це та значно розширити географію учасників планують наступного року.

Авторка: Катерина Балєєва

Оператор: Юрій Руденко