Ведуться перемови стосовно відселення жителів будинків на вулиці Заводській

18:15, 20 бер. 2019
 
Ведуться перемови  стосовно відселення жителів будинків на вулиці Заводській

   Ведуться перемови з потенційним інвестором стосовно відселення жителів будинків на вулиці Заводській. Про це  повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич сьогодні, 20 березня, на другому пленарному засіданні п’ятдесят першої сесії міської ради.

Заводська,35. Три корпуси, зареєстровані за цією адресою, розташовані між портом, залізною дорогою, силосами та перевантажувальними потужностями.  Люди вже не перший рік скаржаться на гуркіт, шум, пил від роботи   прилеглих підприємств, а також на зведення нових об’єктів. На сесії представнику ініціативної групи надали слово.

Антон Єрмолаєв, представник жителів вулиці Заводської, говорить: «Ми звернулись до архітектора:  дати чітке формулювання стосовно наших будинків. У протоколі №101 від 16 січня цього року  відзначено першим пунктом: відселення місцевих жителів Заводської, 35. Ми звернулися на виконком із проблемою,  що влада міста виділяє землю для будівництва об’єктів біля наших будинків. Порушуючи наші права».

Йдеться про відселення з сорока чотирьох квартир. Житлові будинки розташовані між сьомим і дев’ятим причалами, які належать Адміністрації морських портів України. На цьому місці планували звести ще восьмий, але для цього, у детальному плані територій, ця ділянка має бути в статусі не житлової, а індустріальної.

 

  • На переселення людей за рахунок міського бюджету немає ані законних підстав, ані коштів, - говорить міський голова Олександр Сєнкевич.

Існує два варіанти вирішення проблеми - інвестиційний конкурс та аукціон. Неподалік корпусів знаходиться дитячий садок, який планують передати на баланс міста.

Третє пленарне засідання п’ятдесят першої чергової сесії міської ради відбудеться наступного тижня, жителів вулиці Заводської запросили на нього,  щоб доповісти, як представники Державної продовольчо-зернової компанії відреагували на звернення міської влади щодо передачі дитячого садку на баланс міста.

 

Автор сюжету - Олександр Гордієнко.
Оператор - Ігор Чорний.