Ультрамарафонці заради порятунку планети подолали 50 кілометрів

11:06, 25 лют. 2019
 
Ультрамарафонці заради порятунку планети подолали 50 кілометрів

50 кілометрів заради порятунку планети.
Таку дистанцію навкруги Соборної площі подолали ультрамарафонці Сергій Ян та Валентина Ковальська, аби популяризувати ідею здорового харчування.
Ультрамарафон спортсмени розпочали о 8-й годині ранку 24 лютого. Легкоатлети Сергій Ян та Валентина Ковальська пробігли 156 кіл по 320 метрів. Сергій Ян говорить: мета забігу — привернути увагу до масштабної проблеми, яка стосується всього людства.
- Буквально два місяці тому зібралися 16 вчених з усього світу. Це дієтологи, екологи. Вони визначили, що у даний час необхідно щось змінити всьому людству, так як наша планета занепадає. Виробництво продуктів тваринного походження завдає найбільшої шкоди нашій планеті, і тому треба змінити раціон харчування всьому людству. І придумали нову дієту: флісторіанство — хоча б зменшити споживання м’яса до одного разу на тиждень. І порекомендували перейти на рослинну їжу, - розповідає Сергій Ян.
   Спортсмен каже, що людям треба думати про майбутнє. Підтримує цю ідею і Валентина Ковальська. Легкоатлетка говорить, що знає на своєму прикладі, що відмовитися від продуктів тваринного походження можливо. Спортсмени вірять у те, що такі акції можуть досягати мети. Ультрамарафон тривав до 13-ї години.

Автор: В. Степанов
Операторка: Ю. Кускова