У Миколаєві перевірили дотримання вимог з організації харчування дітей

18:04, 22 лют. 2019
 
У Миколаєві перевірили дотримання вимог з організації харчування дітей

   22 лютого спеціально створена комісія  розпочала інспекції в школах та дитячих садках. Перевіряють дотримання вимог з організації харчування дітей, якість всіх продуктів, дотримання технології приготування та санітарний стан харчоблоків.

   Фахівці управління освіти, охорони здоров’я та члени батьківського комітету позапланово інспектували дошкільний навчальний заклад № 52. Тетяна Січева, завідувачка садочком, каже, що годують 14 груп. До комбінату не мають жодних претензій. Олена Іваненко - мати 6-річної дитини. Також перевіряла харчоблок, як представниця батьківського комітету.  Ліна Іскова, інспекторка відділу захисту прав дітей говорить, що спільно з управлінням освіти перевіряли якість продуктів щомісяця. Розповіла, що жодного отруєння в їдальнях зафіксовано не було.
  22 лютого перевіряли 4 заклади освіти: 2 дошкільних – садочок № 52 та 141-й, а також 2 загальноосвітні школи – 51 та 32. В 51-й, під час обшуків, вилучили майже 7 кілограмів масла, стільки ж і сиру. Надія Іванова, головна спеціалістка управління освіти Миколаївської міськради. Розповідає, що скарги з приводу харчування надходять рідко.

   Висновки комісія надасть до 28 лютого. Національна поліція, на офіційному сайті оприлюднила  результати проведених досліджень. Вилучене в ході обшуків 20 лютого масло не є вершковим. Масова частка молочних жирів у вказаній продукції складає менше одного відсотка.

 

Авторка: Катерина  Балєєва
Операторка: Юлія Кускова