Поліція провела 120 обшуків на території навчальних закладів Миколаєва

20:41, 20 лют. 2019
 
Поліція провела 120 обшуків на території навчальних закладів Миколаєва

   Правоохоронці закінчили обшуки за фактом підміни продуктів дешевшими аналогами в закладах освіти Миколаєва та на території комунального підприємства з організації харчування. Деталі з’ясовували на місці подій.
   В їдальнях миколаївських шкіл, що обслуговує комунальне виробниче підприємство з організації харчування в навчальних закладах тривали обшуки «за фактом привласнення та розтрати майна, шляхом зловживання службовим становищем». За інформацією слідства, в грудні 2017 року комбінат переміг у тендері та отримав право   постачати продукти до навчальних закладів Миколаєва. У серпні 2018 року КП уклало договір з одеським  підприємством на постачання молочної продукції. 
   Поліція провела 120 обшуків на території навчальних закладів Миколаєва та 15 - на комунальному підприємстві.  20 лютого комбінат призупинив свою діяльність, машини з продуктами після візиту правоохоронців не виїжджали до закладів освіти. Нам вдалось потрапити на територію підприємства, однак співробітники відмовились спілкуватись із журналістами.
   Перший заступник міського голови Володимир Криленко говорить,  що якість вилучених продуктів у школах та на комбінаті  перевірятиме експертиза.
   Зі слів заступника мера, комбінат харчування обслуговує близько  90%  навчальних закладів міста - як школи, так і дитячі садочки. В деякі постачає вже готову продукцію. Наприклад, в школи №17 і 39. Тут кажуть, що  обшуків не було. Марія Тарасюк, мама школярки,  говорить,  що нарікань з боку батьків немає.
  Юрист Юрій Барк, який відслідковує тему дитячого харчування, розповідає,  що особисто навідується до шкіл, аби перевірити їдальні. Говорить, що якість їжі, яку дають школярам, суперечить нормам.
   Зараз триває слідство за фактом зловживання службовими обов’язками та підміни продуктів харчування дешевшими аналогами.

Авторка: Катерина Балєєва
Операторка: Юлія Кускова