Відбулось засідання у справі Геннадія Сидоренка та Сергія Дєнєжка

13:50, 19 лют. 2019
 
Відбулось засідання у справі Геннадія Сидоренка та Сергія Дєнєжка

   У Миколаївському апеляційному суді відбулось засідання у справі Геннадія Сидоренка та Сергія Дєнєжка. 19 лютого суд оголосив вирок.
Засідання розпочалося з останнього слова підсудних. Судді пішли до нарадчої кімнати. За п`ять хвилин суддя Олена Фаріонова зачитала вирок: «Керуючись статтями 376, 404, 407,409,410, 412, 415, 424, 532 КПК України суд постановив: апеляційні скарги обвинуваченого Дєнєжка, захисників Сидорчук та Качана задовольнити частково. Вирок Центрального районного суду міста Миколаєва від 25 липня 2018 року у відношенні Дєнєжка Сергія Олексійовича та Сидоренка Геннадія Олексійовича скасувати та призначити новий розгляд у суді першої інстанції. Запобіжний захід у відношенні Дєнєжка Сергія Олексійовича та Сидоренка Геннадія Сергійовича — тримання під вартою, залишити той же, та продовжити строк тримання під вартою на 60 діб, до 19 квітня 2019 року».
   Позивач у справі Сидоренка та Дєнєжка, Денис Барашковський, говорить, що такий перебіг подій для нього був очікуваним.
- Із приводу вироку я можу сказати, що це було зрозуміло, що справа розвалювалася з самого початку, коли переходили до судових засідань, кілька доказів важливих та документів взагалі зникли. Але вони не вийшли з зали суду, завдяки принциповій позиції та тому, що я їх впізнав на 100 відсотків. Суд повертається до Центрального суду, і я вже буду вимагати і більш жорсткої статті, насправді тієї статті, на яку вони напрацювали своїм нападом та змогами мене вбити; та буду вже більш принципово всіх свідків у справі, щоб всі були допитані.

Нагадаємо, 12 квітня 2017 року біля будинку по вулиці Адмірала Макарова,2 двоє чоловіків бризнули в обличчя Дениса Барашковського з газового балончика, та двічі вистрілили з травматичної зброї. Денис Барашковський впізнав нападників, але Геннадій Сидоренко та Сергій Дєнєжко своєї провини не визнають.

Автор: В. Степанов
Оператор: І. Чорний