Розпочалась кампанія з видачі ваучерів на підвищення кваліфікації

17:16, 18 лют. 2019
 
Розпочалась кампанія з видачі ваучерів на підвищення кваліфікації

  На Миколаївщині в центрах зайнятості розпочалась цьогорічна кампанія з видачі ваучерів на підвищення кваліфікації. Наталя Вдовенко, 47-річна мати двох дітей,  подає документи на ваучер, щоб безкоштовно опанувати нові навички. Ольга Вінницька, начальниця відділу Миколаївського міського центру зайнятості, розповіла: "Ваучери надаються особам старше 45 років, для того, щоб вони змогли підтримати свою конкурентну спроможність на ринку праці. При цьому є обов`язкова умова -  страховий стаж не менше 15 років".

   Миколаївці можуть пройти курси вартістю до 20 тисяч гривень, саме таку суму покриває ваучер.  Навчання доступне в 75-х навчальних закладах області різних рівнів акредитації — вищих та професійно-технічних. Перелік напрямків складається з 53-х найменувань. Отримані навички веб-дизайнера на практиці вже використовує військовий психолог  Лілія Вороніна. Терапевтичний сеанс із позбавлення відчуття гніву проводить психолог Лариса Клопова. Наступного місяця жінка планує вивчати фізичну реабілітацію.

   Існують і випадки, в яких ваучер на підвищення кваліфікації не надається. Ольга Вінницька, начальниця відділу Миколаївського міського центру зайнятості, говорить: "Це особи, які мають статус безробітного, тобто перебувають у нас на обліку в Центрі зайнятості, ми їм ваучери не надаємо. Особи, які не мають професійно-технічної освіти. У них лише повна середня та ті особи, які протягом останнього року навчались вже десь, в якомусь навчальному закладі за кошти державної служби зайнятості". Ваучери на підвищення кваліфікації видають одноразово.


Авторка:  В. Чернявська