Допомога внутрішньо переміщеним особам на Миколаївщині

13 жов. 17:35


  • За даними департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОВА станом на 13 жовтня на території області перебуває на обліку 100 тисяч 257 внутрішньо переміщених осіб (ВПО), з них 26 тисяч 414 – це діти. Разом з тими, які були зареєстровані до 24 лютого 2022 року, загальна кількість складає 105 тисяч 895 внутрішньо переміщених осіб. Як повідомили у Департаменті, люди, які вимушені були переїхати з найбільш небезпечних територій до Миколаївської області, найчастіше стикаються з такими проблемами, як пошук житла, роботи та отримання виплат на проживання.
  • У програмі Радіодень дізнаємось: як на Миколаївщині допомагають внутрішньо переміщеним особам представники державних установ та громадські організації; які є регіональні особливості соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб.
  • На прямому зв’язку: директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації Оксана Єльчієва. Коментар: адвокатка Миколаївського офісу ГО «Десяте квітня» Вікторія Радкевич; директорка Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській та Миколаївській областях Наталія Гнатуша.
  • Ведуча – Анжеліка Топчій.
Інші випуски
Більше відео