Підсумки тижня. Новини Миколаївщини 15.04.2022

15 кві. 18:00


У підсумковому випуску новин про таке:Село Лимани. Життя під обстрілами     

Село Лимани, поблизу Миколаєва, люди тут живуть під обстрілами російських військ. Сюди постійно прилітають снаряди зі сторони Херсона. Ті, хто залишився у селі, ночують у підвалах.

Село Балабанівка - обстріли нескінченні

Будинки, в яких нещодавно жили люди, покинуті та зруйновані. Російські ракети та бомби потрощили дахи та стіни, в мікрорайоні Балабанівка зараз малолюдно. Вулицями бігають зграї покинутих собак.

Під Миколаєвом російські війська розбомбили садове товариство

Садове товариство “Південний Буг” розташоване на території Костянтинівської територіальної громади, що на Миколаївщині. Масові обстріли дачного масиву почалися в середині березня. Під час бомбардування загинула родина.

У порт "Ольвія" прилетіла російська ракета

Бачили заграву, вікна цілі, але будинки здригались. Жителі прилеглих до портової зони багатоповерхівок розповіли, як пережили вибух.

Пошукові роботи саперів       

Щодня сапери військової частини 3039 відпрацьовують від 5 до 30 заявок з вилучення вибухонебезпечних предметів військ РФ на території Миколаєва. Кореспондентам Суспільного показали, як відбуваються пошукові роботи у селищі Горохівка.   

Бібліотека продовжує працювати і під час війни

У Миколаївській бібліотеці-філіалі для юнацтва замість російських детективів українська класика, а в читальній залі миколаївці допомагають із комп’ютерним забезпеченням та роблять деталі для вишивання на картоні.       

Ремонтують пошкоджене

Під час обстрілів Миколаєва військами Російської Федерації у квартирах людей вибиті шибки та двері. Затягнули понад 12 000 квадратних метрів плівки замість скла.

Гуманітарна допомога селу Лимани

Лимани, село на Миколаївщині, куди ракети і снаряди від російської армії прилітають щоночі та щодня. Там залишились переважно літні люди. Працює магазин, волонтери привозять продукти.

Українська церква молить за життя захисників

У Кафедральному соборі Касперівської ікони Божої Матері Миколаївської єпархії Православної церкви України священнослужителі та парафіяни моляться за Українське Військо і народ. По всій області священники ПЦУ займаються волонтерством – допомагають нашим захисникам та усім, хто потребує підтримки.

 

Інші випуски
Більше відео