Підсумки тижня. Новини Миколаївщини 08.04.2022

8 кві. 18:00


У підсумковому випуску новин про таке:
 
Розстріл у Лоцкине
 
У ніч проти 18 березня 2022 року бійці так званої ДНР та Росгвардії покинули село Лоцкине Баштанського району. Чоловіка Тетяни Божко, Сергія, військовослужбовці катували протягом двох днів, звинувачуючи у прихильності до української армії та крадіжці російської зброї.
 
Дитяча лікарня працює
 
Операційні Миколаївської обласної дитячої лікарні працюють навіть коли лунає повітряна тривога, інтенсивна терапія новонароджених забарикадована та із “зашитими” вікнами, у підвальному приміщенні палати для пацієнтів після обстрілів.
 
Живуть у бомбосховищі
 
Із перших днів повномасштабної війни на території України сім’я Катерини Бондар переселилась у бомбосховище.
 
Наслідки обстрілів
 
У Миколаєві, в районі, де 4 квітня відбувся обстріл, прибирають скло та уламки, ремонтують пориви на газопроводі, чекають на розмінування. На місця, де загинули люди, містяни принесли квіти.
 
Родина у передмісті Миколаєва попала під обстріл
 
"Зупиніть цю війну! Ми мирні люди! Ми – українці, ми мирні, ми не хочемо війни! Навіщо ви нас вбиваєте, наших дітей?". Миколаївці розповіли як живуть під час війни.
 
Наслідки обстрілу в мікрорайоні Ліски
 
У спальному районі Миколаєва пошкоджені житлові будинки, вибиті вікна у лікарні, дитячих садках та школах, понівечені десятки цивільних автомобілів. Це наслідки обстрілів міста російськими військами четвертого квітня.
 
Робота штабу гуманітарної допомоги
 
Обласний штаб гуманітарної допомоги “Світлі справи” найбільший на Миколаївщині. Волонтери за списками щодня відправляють допомогу до віддалених куточків Миколаївської області.
 

Приймають переселенців

Гуртожиток одного з вишів Миколаєва став прихистком жителям Миколаївщини та Херсонщини.

Малий бізнес відновлює роботу

У фронтовому Миколаєві починає працювати малий та середній бізнес. В місті частково відкрили кав’ярні, фастфуди та заклади громадського харчування.

Інші випуски
Більше відео