Саміт Східного партнерства:результати та регіональний аспект | 16.12.2021

16 гру. 12:15


15 грудня 2021 року в Брюсселі відбувся шостий саміт "Східного партнерства". Його проводять раз на два роки, починаючи з 2009 року. У саміті взяли участь президенти або прем’єри 27 країн ЄС і п’яти з шести країн партнерства: України, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови. Білорусь на саміті не було представлено. Про це повідомили на сайті Ради ЄС.

У програмі «Радіодень» з’ясуємо:

  • Що означають для України результати саміту, в чому особливість і важливість цьогорічного;
  • Якими будуть напрямки подальшої співпраці ЄС із Україною, зокрема, на рівні регіонів,у рамках формату "Східного партнерства";
  • Чому представниками Оперативної робочої групи зі стратегічних комунікацій (EastStratCommTaskForce) - відділу ЄС, де займаються протидією російської дезінформації, перед самітом організували «Тиждень протидії дезінформації щодо формату Східного партнерства».

Спікери: доктор політичних наук, професор кафедри політичних наук факультету політичних наук ЧНУ імені Петра Могили Микола Іванов; aвторка матеріалів на європейську тематику, учасниця онлайн пресконфереції за результатами шостого самітy "Східного партнерства" Тетяна Бакоцька.

 

Коментар: аналітик ГО «Інтерньюз Україна» Максим Панченко.

Ведуча: Оксана Хмельова.

Інші випуски
Більше відео