Розвиток трансплантації. Протидія COVID-19

16 вер. 19:00


Розвиток трансплантації

16 вересня на базі Миколаївської обласної клінічної лікарні відбулась зустріч з лікарями-трансплантологами, які представляють київські медичні заклади. Миколаївська лікарня увійшла до пілотного проєкту «Про розвиток трансплантації в Україні». Спеціалісти провели консультацію для пацієнтів, які потребують пересадки та ділилися досвідом з миколаївськими лікарями, - повідомляють кореспонденти Суспільного.

Що передбачає проєкт розвитку трансплантації? Скільки людей в Україні і на Миколаївщині, зокрема, потребують трансплантації органів? Які операції з трансплантації можуть бути проведені на Миколаївщині? В чому особливість таких операцій?

Гості: завідувач центру трансплантації органів Київської обласної клінічної лікарні Михайло Загрийчук, головний лікар КНП «Миколаївська обласна клінічна лікарня» Миколаївської облради Петро Римар.

Протидія COVID-19

Станом на ранок 16 вересня на Миколаївщині зафіксовані 93 нові випадки захворювання на коронавірус, - повідомляє сайт облдержадміністрації. У середу цей показник був 74, у вівторок – 30. За минулу добу вакциновано в області 3269 осіб, всього з початку кампанії – 321222 особи.

Про що свідчить зростання кількості інфікованих? Чи готова Миколаївщина до нової хвилі поширення COVID-19? Чи достатніми темпами відбувається вакцинація?

Гість – головний державний санітарний лікар Миколаївської області Володимир Клочко.

Ведуча у студії новин – Вікторія Андрушків, у гостьовій студії працює Федір Бондар.

Інші випуски
Більше відео