Спецпроєкт «З Україною в серці» | 17.08.2021

17 сер. 17:45


Відомі миколаївці діляться своєю власною історією Незалежності: якою вони хочуть бачити свою країну, що їх турбує, а що тішить, як змінювалися вони самі і як змінювалась Україна за ці 30 років.
Спікер: Тарас Кремінь – уповноважений із захисту державної мови України.
 
Народився у червні 1978 року на Миколаївщині селище міського типу Казанка. Ріс в сім’ї відомого поета, лауреата Національної премії України імені Т. Шевченка в області літератури Дмитра Кременя. Понад двадцять років викладає українську літературу в університетах Миколаєва.
2010 року був обраний депутатом Миколаївської обласної ради, 2014 очолив її. Того ж року навесні став народним депутатом, у Верховній Раді очолював підкомітет з питань загальної середньої освіти. Є одним з організаторів Миколаївського Євромайдану. Автор близько 200 законодавчих ініціатив. Зокрема, пишається законами «Про освіту» 2017 та «Про забезпечення функціонування української мови як державної».
8 липня 2020 року постановою і рішенням Кабінету Міністрів України призначений на посаду уповноваженого із захисту державної мови України.
 

Ведуча: Світлана Вовк.

Інші випуски
Більше відео