Дмитро Бачинський | 03.08.2021

3 сер. 17:45


  • Відомі миколаївці діляться своєю власною історією Незалежності: якою вони хочуть бачити свою країну, що їх турбує, а що тішить, як змінювалися вони самі і як змінювалась Україна за ці 30 років.
  • Спікер: Дмитро Бачинський – заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Миколаївської обласної клінічної лікарні. Народився в місті Мала Виска Кіровоградської області. Прадід Лев Васильович Бачинський був віцепрезидент ЗУНР, який 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві підписав Акт Злуки ЗУНР і УНР про об’єднання України в одну країну.
  • В шкільні роки Дмитро дуже часто проводив в стінах лікарні й мав нагоду спостерігати, як його батько-хірург працює, як любить свою професію, тоді й виникло бажання стати лікарем, а напрямків, крім хірургії більше не розглядав. Дмитро згадує, що однокласники навіть прізвисько дали й називали або хірургом, або лікарем. Навчався в медичній академії в Дніпрі, а з 2007 року був направлений до Миколаєва. З 2014 декілька років їздив до Польщі, звідти українська діаспора передавала медикаменти, одяг та харчові продукти, які Дмитро потім разом з однодумцями віз в бойові зони АТО. Протягом останнього року та через пандемію у періоди локдауну став ініціатором акції «Підвези медика».
  • Ведуча — Світлана Вовк

 

Інші випуски
Більше відео