Історико-культурні пам’ятки Миколаївщини. ДТП на дорогах Миколаївщини

23 чер. 19:00


Історико-культурні пам’ятки Миколаївщини

Станом на 1 червня 2021 року на державному обліку в Миколаївській області перебуває 4490 пам’яток археології. У 2020 році галузь охорони культурної спадщини в області не фінансувалась, - йдеться в офіційній відповіді управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації на запит кореспондентів Суспільного. Прикладом нищення пам’яток археології є руйнування у серпні 2020 року кургану поблизу села Скобелеве.

Наскільки досліджені історико-культурні пам’ятки області?

Наскільки вони цінні з наукової точки зору?

Яку ще цінність вони складають?

Чи можуть історико-культурні пам’ятки посприяти розвитку туризму на Миколаївщині?  

Гість – науковий співробітник Інституту археології НАН України, керівник археологічної експедиції «Дикий Сад», старший викладач МНУ ім. В.О. Сухомлинського Кирило Горбенко.

 

ДТП на дорогах Миколаївщини

За 5 місяців цього року на Миколаївщині сталися 1554 дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких 31 людина загинула, 431 – травмована, повідомляє сайт Національної поліції. 21 червня на автодорозі М-14 «Одеса – Мелітополь – Новоазовськ» у Миколаївському районі сталась ДТП за участю 4 авто, двоє людей загинули.

Що відомо про аварію 21 червня?

Які основні причини ДТП на Миколаївщині?

Як знизити рівень аварійності?

Гість - Олександр Чернюк, заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

Ведуча студії новин – Вікторія Андрушків, у гостьовій студії – Аннета Рашевська.

 

 

Інші випуски
Більше відео