Посилений карантин у Миколаєві. Децентралізація на Миколаївщині

31 бер. 19:00


Посилений карантин у Миколаєві

648 людей померли від COVID-19 у Миколаєві з початку пандемії. За даними сайту міськради, станом на ранок 31 березня, у лікарнях Миколаєва перебувають 645 хворих з підтвердженим діагнозом «коронавірус», 192 – з підозрою. Із 24 березня в місті діють додаткові карантинні обмеження, з 27 березня – вся область повернулася до «червоної зони» за темпами поширення COVID-19.

Які додаткові обмеження запроваджені у місті? Хто і як стежить за їх дотриманням? Наскільки ретельно, за підсумками перевірок, миколаївці виконують карантинні вимоги? Коли будуть помітні результати обмежень та коли можливе послаблення карантину?

Гість – начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Олександр Герасіменя.

Децентралізація на Миколаївщині

На місцевих виборах 2020 року жителі Миколаївщини обирали депутатів рад чотирьох нових районів, до складу яких увійшла територія 19 районів, що існували раніше. Триває процес передачі майна та повноважень від старих до нових адміністративно-територіальних одиниць.

На якому етапі децентралізація в Україні та на Миколаївщині, зокрема? Як відбувається формування нових, укрупнених районів?

Гість - виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

 

Ведуча новин Вікторія Андрушків, у гостьовій студії - Ірина Федоровська.

 

Інші випуски
Більше відео