Реорганізація архівної галузі на рівні регіонів | 16.02.2021

16 лют. 12:15


Зараз активно відбувається реорганізація архівної галуз на рівні регіонів.

Адміністративно-територіальна реформа та реформа децентралізації влади спричиняють кардинальні зміни в мережі державних архівних установ на районному рівні. Архівні відділи РДА як структурні підрозділи райдержадміністрацій підлягають реорганізації: з 472 архівних відділів (490 з урахуванням непідконтрольної Україні території) утворюється 136 укрупнених архівних відділів.

Поки що всі архівні відділи ліквідованих (чи все ж таки реорганізованих) районів залишатимуться за місцем своєї дислокації. Однак, Державна архівна служба України переслідує мету створення спроможних архівних установ і вже розпочала пошук приміщень для відкриття свого роду архівних «хабів», у яких концентруватимуться архівні документи, утворені на територіях районів, що увійшли до нових (укрупнених) районів. У програмі «Радіодень» ми дізнаємося:

  • Яким чином відбувається реорганізація архівів на Миколаївщині;
  • Які документи не оцифровують;
  • Куди тепер звертатися за довідкою, витягом чи іншою необхідною копією документа;
  • Яких покращень потребує архів?

Спікер: в. о. директора Державного архіву Миколаївської області Наталія Колесник. Коментарі: заступниця голови Державної архівної служби України Лариса Левченко, секретар Коблівської сільської ради Світлана Талоха.

Ведуча: Світлана Вовк.

 

 

Інші випуски
Більше відео