Наслідки пандемії. Залежність від соцмереж. Інтернет-шахрайство | 01.02.2021

1 лют. 12:15


Показник захворюваності на COVID-19 в Миколаївській області перевищує норму в п’ять разів. Про це повідомила пресслужба Миколаївської облдержадміністрації.

Станом на 31 січня показник захворюваності на COVID-19 за попередні 14 днів на 100 тисяч населення в Миколаївській області становить 192 людини при допустимому рівні не більше 40 людей на 100 тисяч населення. За останню добу найбільшу кількість підтверджених випадків в Україні зареєстрували, в тому числі, в Миколаївській області, де станом на 1 лютого захворіли 152 людини.

Яким чином рахують щоденну кількість хворих для статистики? Наскільки точний результат дає ПЛР-тест на Covid-19? Коли в Україні буде вакцина від COVID-19? Хто безкоштовно отримає вакцину в Україні?

31 січня 2021 року в Миколаєві відбувся семінар «Віртуальні знайомства: Ігри проти прав. Інструктаж адвоката й психолога». Організатори заходу - команда проєкту «Клініка прав людини» ГО «ПРОЖЕКТОР» розповіли про тактику спілкування на сайтах та мобільних додатках для знайомств.

Чому в умовах пандемії зросла кількість віртуальних шахрайств і як розпізнати маніпуляції в соцмережах?

За даними Міністерства соціальної політики, кожна 5-та жінка в Україні страждає від насильства. Як повідомляє Національна поліція, кількість звернень щодо домашнього насильства в 2020 році під час карантину зросла на 40%. Про це повідомили на сайті Миколаївської міської ради.

Чому проявів домашнього насильства стало більше в період карантинних обмежень? Що можна зробити, щоб допомогти людям, які страждають від домашнього насильства?

Гостя студії: докторка наук, експертка міжнародної навчальної програми "COVID-19: глобальні перспективи системи охорони здоров’я (Мельбурнський університет та Інститут глобального здоров’я Носала) Аїда Болівар.

Коментарі: член правління ГО «ПРОЖЕКТОР», керівник проєкту «Клініка прав людини» Віталій Матвєєв, начальниця відділу по роботі з сім’єю управління соціальних гарантій і компенсацій, загальнообов’язкового державного страхування департаменту соцзахисту населення Миколаївської ОДА Зоя Дмитрієва.

Ведуча програми - Тетяна Бакоцька.

Інші випуски
Більше відео