Скіфський курган. Підвищення тарифів. Безпека на новорічні та різдвяні свята | 30.12.2020

30 гру. 19:00


Скіфський курган

30 грудня відбулася пресконференція щодо перших наукових висновків розриття кургану в селі Скобелеве Казанківського району. Учасники громадської організації “Бузький гард” 4 листопада 2020 року повідомили про те, що невідомі люди почали незаконні розкопки кургану, який належить до Висунської групи царських скіфських поховань.

Скільки у Миколаївській області скіфських поховань? Як вони охороняються?

Спікер: Олександр Смирно - археолог

Підвищення тарифів

Кабінет міністрів відтермінував на три місяці підвищення тарифу на електроенергію для населення, однак при цьому скасував пільгову ціну для населення. Постанову уряд ухвалив на засіданні 28 грудня. Згідно З нею продовжено до 31 березня 2021 року та становлено фіксовану ціну для побутових споживачів за 1 кВт-год – 1,68 грн (з ПДВ).

Яка економічна доцільність підвищення тарифу? На які послуги ще збільшаться тарифи в області? Чи існують дешевші альтернативні джерела енергії?

Спікер: Ілля Котов, енергоаудитор, експерт з енергоефективності.

Безпека на новорічні та різдвяні свята

Протягом минулого тижня – з 21.12 по 27.12.2020 - підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій зареєстровали1 тис. 221 надзвичайну подію. Врятували 36 осіб. Ліквідували 941 пожежу. Про це повідомляється на сайті ГУ ДСНС у Миколаївській області.

Як безпечно зустріти новорічні та різдвяні свята? Які правила пожежної безпеки? На що треба звернути увагу при купівлі та використовуванні піротехнічних виробів?

Спікери: начальниця центру забезпечення діяльності Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській областіІлляна Пацюк, інспектор Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області Юрій Баклар.

Ведуча в студії новин: Вікторія Андрушків У гостьовій студії: Ірина Федоровська

Інші випуски
Більше відео