Місцеві вибори 2020: результати | 11.11.2020

11 лис. 12:15


10 листопада голова Миколаївської обласної територіальної виборчої комісії Федір Барбалат розповів, що підсумкові окружні протоколи з підсумками виборів до обласної ради оприлюднять сьогодні, 11 листопада. Йдеться про підсумки голосування на 7-ми округах області на виборах в Миколаївську обласну раду, що відбулися 25 жовтня. Про це повідомляє видання «НикВести». Вчора 10-го листопада Миколаївська обласна територіальна виборча комісія опублікувала підсумковий протокол з результатами виборів в Миколаївську обласну раду. Чому всі підсумкові окружні протоколи з підсумками виборів до обласної ради досі не опублікували?

На сайті ГО «Інтерньюз-Україна» 2 листопада 2020-го року оприлюднили результати аналізу виборчої кампанії, яку проводили онлайн. Результати свідчать, що політики та політичні партії активно використовували власні сторінки в  Facebook та YouTube. Регіональні Facebook-групи були місцем, де всі охочі могли поширити власні дописи з критикою або ж підтримкою партій та кандидатів. Чому передвиборчу боротьбу проводили, в тому числі, на сторінках новинних вебсайтів та в соцмережах? Яким чином це вплинуло на результати виборів?

Ще один із висновків цього дослідження: «відкриттям» виборчої кампанії стали анонімні регіональні Telegram-канали. Партії та окремі політики їх активно використовували для поширення «інсайдів», які часто були «чорним піаром», спрямованим проти їхніх безпосередніх політичних опонентів. Яким є вплив анонімних регіональних Telegram-каналів на результати місцевих виборів?

Якими є результати роботи в рамках заходів, що відбулися з нагоди Всесвітнього тижня медіа-інформаційної грамотності?

Яким чином участь у подібних заходах допоможе людям ідентифікувати дезінформацію, в тому числі, під час виборчого процесу?

Гості студії: докторка політичних наук, директорка Навчально-наукового аналітичного Центру дослідження гібридних загроз національної безпеки на Півдні України Наталія Ніколаєнко,

методист із медіаосвіти Миколаївського ОІППО, координатор проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» Максим Запорожченко.

Коментарі: медіаекспертка та тренерка з безпеки Інституту Масової інформації Ірина Земляна,

керівниця Групи з аналізу гібридних загроз УКМЦ Любов Цибульська.

Ведуча – Тетяна Бакоцька.

 

Інші випуски
Більше відео