Шефредакторка UA: МИКОЛАЇВ Марія Савицька провела онлайн-лекцію для студентів та старшокласників

Шефредакторка UA: МИКОЛАЇВ Марія Савицька провела онлайн-лекцію для студентів та старшокласників

24 тра. 2021

Минулого тижня в Миколаєві почався соціальний проєкт «Інформаційна Вакцина для молоді Миколаєва» із освітнього онлайн-заходу на тему інформаційної грамотності, ексклюзивно для студентів та учнів 9-11 класів. 

Читайте також: Суспільне Новини серед лідерів дотримання журналістських стандартів — перша хвиля моніторингу ІМІ у 2021 році

Проєкт спрямований привернути увагу до проблеми відповідального споживання    інформації, розповісти про засоби впливу на суспільну думку та способи захисту від інформаційних маніпуляцій.

Шефредакторка новин UA: МИКОЛАЇВ Марія Савицька була залучена в якості спікерки заходу. Вона розповіла про специфіку роботи сучасного ньюзруму Суспільного мовника Миколаївщини, цінності і стандарти Суспільного. Також пояснила, як розповсюджується неправдива інформація і чому важливо шукати першоджерело, а також чому одна новина має різний вигляд на різних платформах і як для журналіста важлива професійна гігієна.

«Мені незвично виступати в ролі спікерки – це був перший досвід. Втім, трохи прослухавши інших фахівців, я зрозуміла, мені є що розповісти студентам. Суспільне – це таке потужне щеплення від фейків. У нас їх просто не може бути. Ми їх не спростовуємо і не розповсюджуємо. Я розповідала про стандарти Суспільного, про важливість перевірки кожного слова, про необхідність критичного мислення. Якщо мій досвід і знання допоможуть майбутнім журналістам, то ця місія, участь в проєкті «Інформаційна вакцина» – зроблено!», — зазначає Марія Савицька.

Нагадаємо,  UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці; та UA: Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.

Оперативні новини про Миколаївщину шукайте на діджитал-платформах:

Як повідомити новину журналістам UA: МИКОЛАЇВ?