Працівники UA: МИКОЛАЇВ навчились надавати домедичну допомогу постраждалому

Працівники UA: МИКОЛАЇВ навчились надавати домедичну допомогу постраждалому

21 тра. 2021

19-20 травня у Миколаївській філії Суспільного для працівників компанії пройшов тренінг  з надання домедичної допомоги, який провів інструктор з тактичної медицини Сергій Учень.

Читайте також: Євробачення-2021: як голосувати і де дивитися

Тренер поділився з працівниками UA: МИКОЛАЇВ теоретичними базовими знаннями з надання домедичної допомоги постраждалому та дав можливість освоїти ці знання на практиці. Він зазначає, так як журналісти нерідко приїжджають на місця подій першими, надавши первинну допомогу, вони можуть врятувати життя людини.

«Найчастіше надання домедичної допомоги – це проблема тих людей, які опиняються поруч. Відповідно, ці люди, як правило, мають бути навчені самим елементарним навичкам. Це те, чому навчають у школі, але, на жаль, неякісно. Будь-які прості речі можуть врятувати життя, такі як зупинка кровотечі, надання допомоги при охолодженні та при простих травмах», — каже інструктор з тактичної медицини Сергій Учень.

Працівники філії ознайомились із основними блоками інформації, а саме:  принципами надання першої допомоги постраждалому без свідомості та із збереженим диханням, при інфарктах та інсультах, а також при кровотечах та ін.

«Хочу подякувати Сергію Учню за ті знання і навички, які отримали учасники тренінгу. Протягом двох днів співробітники нашої філії мали можливість отримати алгоритми дій при серцевих нападах, втраті свідомості, різноманітних травмах тощо, а також відпрацювати ці дії на практиці. Знімальна група нерідко працює у напружених умовах, за будь-якої погоди, бувають ситуації непередбачувані. Тож вміти надати першу допомогу – це врятувати комусь життя», — зазначає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба.

Ведуча  UA: Українське радіо Миколаїв Тетяна Бакоцька розповідає, що важливо було дізнатися, зокрема, які додаткові засоби потрібні для порятунку життя під час пандемії, що потрібно використовувати, щоб уберегти себе та чому людину не можуть засудити за ненадання домедичної допомоги в умовах карантину.

«Завдяки тренінгу Сергія Учня дізналась, як правильно робити серцево-легеневу реанімацію, штучне дихання, накладати шину та як робити тампонацію рани. Сподіваюсь, не знадобиться, але бути готовим надати першу допомогу людині, не панікувати та зробити все максимально правильно – це знання безцінні», — ділиться лінійна продюсерка UA: МИКОЛАЇВ Вікторія Андрушків.

Учасницею практичного завдання з надання домедичної допомоги постраждалому стала спеціальна кореспондентка UA: МИКОЛАЇВ Олена Клепа

«Так, важко змусити себе сидіти перед комп’ютером і дивитись відеоуроки чи читати книги на цю тему. Зазвичай шкодуєш, що лінувався, вже у екстрених випадках. А тут все цікаво та пізнавально. Я не шкодую, що два дні відпустки присвятила тренінгу. Багато чого дізналася, щось бачила раніше лише на картинках шкільних підручників. Чимало спробувала власноруч. Дякую за безцінний досвід! Гумові рукавички придбала. Вже в сумочці. Хай не знадобляться, але про всяк випадок будуть». 

Нагадаємо,  UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці; та UA: Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.

Фото - Світлана Вовк