Миколаївська філія Суспільного провела спеціальні об’єктові тренування з цивільного захисту

Миколаївська філія Суспільного провела спеціальні об’єктові тренування з цивільного захисту

19 гру. 2018

Минулого тижня Миколаївська філія Суспільного організувала та провела спеціальні об’єктові тренування з виконання заходів цивільного захисту у надзвичайних ситуаціях та ліквідації їх наслідків. До тренування долучилась максимальна кількість працівників філії.

Тренування провели щоб перевірити наскільки ефективно організований цивільний захист персоналу, чи відповідає він сучасним вимогам плану дій органів управління, сил ЦЗ й особового складу об’єкта. В ході тренувань виявили рівень підготовленості особового складу філії за сигналом оповіщення. Також відпрацювали організацію й проведення евакуації працівників основними евакуаційними шляхами та застосування первинних засобів пожежогасіння.

Про загрозу та виникнення надзвичайної ситуації персонал повідомляли за допомогою мобільного зв’язку й через особовий склад ланки оповіщення та зв’язку. Заходи щодо забезпечення пожежної і техногенної безпеки провели в повному обсязі.

"Чинним законодавством України визначено, що одним з основних завдань цивільного захисту є навчання населення способам дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій і проведення тренувань у таких умовах. Навчання мають велике значення особливо в період введення воєнного стану", — зазначив т.в.о. менеджера Миколаївської філії Суспільного Іван Галамасюк.

За словами Івана Галамасюка, працівники Миколаївської філії відпрацювали шляхи безпечної евакуації з приміщень та укриття в бомбосховищі філії, навчились користуватися первинними засобами пожежогасіння, надавати першу домедичну допомогу та відновили навички користування засобами індивідуального захисту.

"Завдяки скоординованим діям через дві хвилини після отримання сигналу "тривога" всі люди залишили "аварійну" будівлю, через півхвилини ми зібрались на евакуаційному майданчику. Після зовсім короткого інструктажу перейшли до бомбосховища. Додатковий інструктаж ми провели для працівників двох сторонніх підприємств — орендарів приміщень, які вперше взяли участь у навчанні. Корисними були навчання і для працівників філії", — розповів провідний інженер (з адміністрування комп’ютерної системи) Миколаївської філії Суспільного Ігор Горбатенко.

За словами керівника навчання Дмитра Лугінця, заходи щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки виконувалися в повному обсязі.

Нагадаємо, 17 грудня було оголошено про перемогу Дмитра Лугінця у відкритому конкурсі на посаду менеджера Миколаївської філії.