«Читай Лесю»: команда UA: МИКОЛАЇВ долучилася до читань віршів Лесі Українки

«Читай Лесю»: команда UA: МИКОЛАЇВ долучилася до читань віршів Лесі Українки

17 лют. 2021

До 150-річчя Лесі Українки, яке відзначатимемо 25 лютого, команда UA: МИКОЛАЇВ долучилася до спецпроєкту «Читай Лесю», де представники філій декламують вірші поетеси, які їм близькі й особливо відгукнулися.

Читайте також: Суспільне оголошує конкурс на виробництво контенту для дітей і підлітків 

Підготували спецпроєкт Суспільне Волині. Працівниці Суспільного Миколаєва підтримали ідею та записали 4 вірші української письменниці. Читання супроводжується фортепіанною музикою та світлинами поетеси різних періодів її життя.

«Дуже вдячна колегам з Волинської філії Суспільного за можливість долучитися до цього спецпроєкту, ми із задоволенням взяли участь у ньому. Підбирали вірші, обговорювали, хвилювалися, робили декілька дублів для кращого звучання. І якщо редакторки UA: Українське радіо Миколаїв Анжеліка Топчій та Світлана Вовк зазвичай працюють у різних жанрах, начиткою віршів їх не здивуєш, то кореспондентці новин Ользі Рудій довелося перелаштовуватися на ліричний лад, розповідає тимчасова виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба. Особисто ж я віддаю перевагу драматичним творам Лесі Українки, однак деякі її поетичні рядки відкривала для себе заново».

Радійниця Анжеліка Топчій розповідає, що вірш «Як я люблю оці години праці…» особисто її вразив своєю мелодійністю, метафоричністю, тонким відчуттям справжнього щастя від творчості, яке неможливо ні з чим порівняти. Точність і влучність образів поетеси створює ефект присутності, наче бачиш живу картину.

«Читаючи вірш "Конвалія" Лесі Українки сьогодні в 2021 році, який був написаний ще в далекому 1884 році, ти відчуваєш актуальність написаного. Я думаю, що такі читання віршів – це чудова можливість передавати вічне із покоління в покоління, долучатися до прекрасного, а інколи надихатися й створювати власні твори, і такі приклади маю серед своїх знайомих», — зазначає Світлана Вовк

За словами Галини Щерби, у підсумку, по-перше, команда отримала насолоду від прекрасної поезії, а по-друге, такі проєкти єднають колектив, а також дають можливість вийти за усталені рамки звичних програм.

Нагадаємо,  UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна онлайн на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці та UA: Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.