Оголошені результати конкурсу на посади продюсерів UA: ЖИТОМИР і UA: МИКОЛАЇВ

Оголошені результати конкурсу на посади продюсерів UA: ЖИТОМИР і UA: МИКОЛАЇВ

1 гру. 2020

За результатами відкритого конкурсу на посаду продюсера Житомирської філії UA: Суспільне мовлення обрано Костянтина Кас’яна. Для Миколаївської філії продюсера не було обрано, конкурс не відбувся. Тимчасово виконувати обов’язки продюсера філії продовжить Галина Щерба.

Костянтин Кас’ян очолить творчий напрям філії Суспільного UA: ЖИТОМИР з 1 грудня

«Сьогодні мені випала можливість формувати напрямок розвитку місцевого Суспільного мовника. І я допоможу нашій команді створити конкурентний продукт, з дотриманням стандартів журналістики, та сформувати систему мотивації для журналістів, операторів, режисерів, інженерів, яка допоможе розкрити талант у професії. Знаю, що це амбітна ціль, але для мене це відповідальність та власний авторитет», — каже Костянтин Кас’ян.

Свій професійний шлях у тележурналістиці Костянтин починав з роботи на одному з приватних телеканалів. З 2017 року — працює на Суспільному. На його глибоке переконання, кожен працівник телебачення має бути універсальним.

«Це вимога часу, коли ти ставиш запитання, знімаєш, а потім ще й монтуєш. В іншому випадку ти стаєш неконкурентним. Це складно зрозуміти, якщо ти не маєш уявлення що таке телебачення. Я починав роботу з приватного телеканалу. Там багато різних людей, виконували різні процеси і в результаті створювали єдиний продукт. І там була замінність. Оператори-журналісти, журналісти-монтажери, монтажери-оператори», — ділиться Костянтин

На Суспільному журналіст відчув різницю як у технічному забезпеченні, так і в дотриманні журналістських стандартів. На його думку, реформа Суспільного та забезпечення сучасною технікою допомагають створити сучасну, динамічну та мотивовану команду регіонального ЗМІ. 

«Усі вчилися працюючи. І в цей час прийшло розуміння, що головне це не техніка і кількість років у професії, а наскільки вироблений нами контент відповідає стандартам журналістики та є конкурентним на ринку медіапослуг. Адже ми можемо мати супер нові камери, досвідчену команду, яка робитиме посередній контент із порушенням журналістських стандартів», — говорить Костянтин Кас’ян.

Костянтин Кас’ян починав з організації роботи суспільно-політичної редакції телеканалу UA: ЖИТОМИР. Спочатку був ведучим, далі — керівником редакції. Має досвід підготовки й ведення таких проєктів, як «Тема дня», «Звіти наживо», «Виборчий округ» та  «Виборчий округ. Місцеві», «Сьогодні. Головне».

З 15 жовтня Костянтин Кас’ян тимчасово виконував обов’язки продюсера Житомирської філії Суспільного.

Конкурс тривав у два етапи: спочатку департамент кадрового адміністрування UA: Суспільне мовлення відібрав претендентів за поданими документами, а далі з ними проводила співбесіду конкурсна комісія, до якої входять члени та голова правління Суспільного. 

Нагадаємо, із жовтня 2019 року до жовтня 2020 року продюсеркою UA: ЖИТОМИР була Таміла Бутко. У неї закінчився термін строкового трудового договору.