Миколаївська філія Суспільного презентувала громадським організаціям проект «Дебати на вимогу»

Миколаївська філія Суспільного презентувала громадським організаціям проект «Дебати на вимогу»

21 лис. 2018

13 листопада у Миколаївській філії Суспільного презентували новий всеукраїнський суспільно-політичний проект "Дебати на вимогу".

UA: Українське радіо. Миколаїв запрошує представників громади, які мають бажання взяти участь в дебатах з будь-яких суспільно важливих питань, прийти в ефір і в форматі конструктивного діалогу представити свою позицію або довести власну правоту.

«Програма є нерегулярною, а саме «на вимогу», тож виходитиме в ефір за наявності запитів від аудиторії. Українське радіо. Миколаїв готове стати майданчиком для  такої дискусії. Якщо один з учасників звернувся до нас з пропозицією зробити дебати – наше завдання запросити протилежну сторону та пояснити правила дебатів. «Дебати на вимогу» — це унікальна можливість кожного громадянина у відкритій дискусії отримати аргументовані відповіді на питання, що його хвилюють» – зазначила продюсерка Миколаївської філії  Суспільного Анастасія Тімановська.

В Миколаєві новий проект презентували громадським організаціям, бо саме вони найчастіше є опонентами представників місцевої влади у важливих для громади питаннях. На презентацію «Дебатів на вимогу» завітали представники: ГС «Рада національних товариств Миколаївської області», ГО «Національний рух за трансплантацію», ВП ВМГО «ФРІ», Миколаївський благодійний фонд «Віта-Лайт», інтернет-видання «Незалежна влада», СД Платформа Миколаїв, профспілка м. Миколаєва «Сильні разом», Асоціація учасників та інвалідів АТО, незалежний інтернет-оглядач Н. Антоненко.

«Теми для дебатів можуть бути різноманітними. Головна умова – наявність двох протилежних точок зору на вирішення даного питання. Суспільне при цьому не підтримує жодного з опонентів, - наголошує лінійна продюсерка радіо Оксана Хмельова. – Ми не миримо та не сваримо, ми надаємо платформу для обговорення ситуації. Забезпечуємо нейтральність, слідкуємо за тим, щоб аргументи сторін базувались на фактах, а не на емоціях, допомагаємо двом протилежним сторонам зрозуміти та почути один одного».

«Дебати на вимогу» можна буде почути в ефірі UA: Українського радіо. Миколаїв на частоті 92 FM та 105,9 FM  у м. Первомайськ, а також  побачити трансляцію наживо на сторінці групи Радіо Миколаїв 92 FM у Фейсбуці.

Подати заявку на участь у проекті просто: достатньо написати про це в групі радіо у Фейсбук або зателефонувати в редакцію радіо за телефоном: (0512)  76 92 29 (вартість дзвінків згідно з тарифом вашого оператора).