«Виборчий округ. Місцеві» — UA: МИКОЛАЇВ запрошує кандидатів на дискусію в прямому ефірі

«Виборчий округ. Місцеві» — UA: МИКОЛАЇВ запрошує кандидатів на дискусію в прямому ефірі

1 жов. 2020

6 жовтня в теле- й радіоефірах Миколаївської  філії Суспільного стартує токшоу «Виборчий округ. Місцеві». До дискусії в прямому ефірі команда UA: МИКОЛАЇВ запрошує кандидатів на пости міських голів і депутатів місцевого самоврядування.

Читайте також: «Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій щовечора на UA: МИКОЛАЇВ

Публічні співбесіди з кандидатами дивіться на телеканалі UA: МИКОЛАЇВ в будні о 19:25 після підсумкового випуску новин, а також — у повторі о 12:10 у радіоверсії на хвилях UA: Українське радіо Миколаїв.

За словами тимчасової виконувачки обов’язків продюсерки UA: МИКОЛАЇВ Галини Щерби, Тетяна Мілякіна, Ірина Федоровська та Федір Бондар вестимуть програму по черзі, однак над кожним випуском працюватиме вся команда. Робота планується таким чином: одній темі буде присвячено весь тиждень. Розпочинають цикл співбесід кандидати до облради.

«Прагнемо, щоб наші глядачі отримали повну і неупереджену інформацію про тих, за кого збираються голосувати. Наша мета – щоб кожен випуск проєкту «Виборчий округ. Місцеві» допомагав потенційним виборцям розібратися у програмах партій та в обов’язках кандидатів та спонукав їх включатися процес формування політичної культури», — каже Галина Щерба.

У межах «Виборчого округу. Місцеві» ведучі озвучать коротку довідку про учасників перегонів та поставлять запитання від редакторської групи й місцевих мешканців, дізнаються плани кандидатів щодо найбільших викликів регіону. Також кожен учасник матиме одну хвилину на самопрезентацію.

«Наша місія особливо цінна в період виборів, коли з екранів валяться джинса й замовні маніпулятивні матеріали. На Суспільному ми гарантуємо незаангажованість, наші журналісти не виконують нічиїх замовлень і не погоджують запитань. Це може комусь не подобатися, але лише в нас — рівні умови для всіх кандидатів. Суспільне — це єдиний незалежний мовник, що керується інтересами наших глядачів і слухачів», — зазначив член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за адміністративно-господарський напрям та регіональний розвиток, Микола Чернотицький.

Читайте також: Суспiльне Новини — лідер із дотримання журналістських стандартів

Журналісти Суспільного мовника UA: МИКОЛАЇВ допомагатимуть виборцям розібратися з програмами кандидатів і перевірятимуть учасників перегонів на знання місцевих проблем та розуміння повноважень місцевого самоврядування.

«Місцеві вибори — це про масштаби країни й локальний вплив. Оскільки явка на місцеві вибори зазвичай нижча, то одне з наших завдань — донести їхню важливість в умовах децентралізації. Саме тому Cуспільний мовник так багато уваги приділятиме місцевим виборам на всіх своїх платформах. Для нас також буде викликом висвітлення власне дня виборів в умовах погіршення епідеміологічної ситуації, тому ми вибудовуємо наші виробничі процеси так, аби всі філії мали змогу здійснювати свою роботу безпечно та якісно», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Нагадаємо, «Виборчий округ» — суспільно-політичний проєкт регіонального мовлення Суспільного, що має на меті налагодити якісний діалог між владою та виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності осіб на виборних посадах. Завдяки незаангажованому майданчику Суспільного мовника виборці матимуть змогу розібратися з програмами кандидатів і зробити виважений самостійний вибір.

Проєкт «Виборчий округ» регіональних філій має вже 3 сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників восени 2018 року, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.