Фільм «Вбивство Гонгадзе. 20 років у пошуках правди» — в ефірі UA: МИКОЛАЇВ

Фільм «Вбивство Гонгадзе. 20 років у пошуках правди» — в ефірі UA: МИКОЛАЇВ

18 вер. 2020

У суботу, 19 вересня, о 22:10 UA: МИКОЛАЇВ, а також регіональні телеканали Суспільного покажуть фільм «Вбивство Гонгадзе. 20 років у пошуках правди»

Прем’єра стрічки відбулася в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ, команда якого працювала над фільмом, до Дня пам’яті журналіста й героя України Георгія Гонгадзе. 

Читайте також: «Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіонах щовечора на Суспільному

Георгій Гонгадзе — засновник інтернет-видання «Українська правда» та один з опозиційних до тодішнього президента Кучми журналістів. 16 вересня 2000 року його викрали й згодом жорстоко вбили працівники правоохоронних органів. І хоча виконавців засудили, рідні й близькі Георгія переконані — замовника не названо та не покарано й через двадцять років. 

У фільмі Максима Камєнева, Наталі Гуменюк та Анни Цигими «Вбивство Гонгадзе. 20 років у пошуках правди» своїми спогадами й роздумами поділилися журналісти та друзі Георгія, які багато років досліджували справу Гонгадзе: Олена Притула, Лаврентій Малазонія, Євген Глібовицький, Юлія Мостова, Олег Єльцов, Сергій Рахманін, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Олексій Степура, Валерій Калниш, Севгіль Мусаєва, Коба Аланія і Мирослава Гонгадзе.

Нагадаємо, в ефірі регіональних філій Суспільного стартувала низка проєктів, які обрали на відкритому конкурсі ідей: «Роздивись», «Еко-люди», «Недалечко», «12 міфів про Донбас», «Street Схід». Крім цього, цієї суботи на телеканалах Суспільного відбудеться прем’єра проєкту про національні спільноти «Відтінки України»