UA: МИКОЛАЇВ взяв участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

UA: МИКОЛАЇВ взяв участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

1 чер. 2020

До Дня захисту дітей команда регіонального мовлення Суспільного підготувала спецпроєкт «Через карантин», у якому діти й підлітки розповідають про нові вміння, які опанували під час карантину.

20 коротких відео транслюватимуть в ефірі та на сторінках у соцмережах регіональних філій Суспільного 30 травня — 2 червня.

Журналістки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба й Тетяна Макушева підготували для спецпроєкту «Через карантин» два ролики: про 8-річного ендуриста Тимофія Алексєєва, який на карантині навчився їздити пагорбами, та 6-річного Даніеля Ярошенка, котрий дистанційно підготувався до змагань із джиу-джитсу.

«Перед нами стояло завдання знайти яскраві мотивуючі історії про дітей, які змогли використати час самоізоляції для розвитку і вдосконалення умінь. З дітьми працювати непросто: вони невгамовні, не люблять робити кілька дублів. Але нам вдалося подружитися й налаштувати їх на працю «по-дорослому», — розповіла Галина Щерба.

Тимофій Алексєєв із Миколаєва через карантин змушений був облишити майже всі улюблені справи. Не нудьгувати допомагає захоплення ендуро — їздою бездоріжжям на мотоциклі.

Данієль Ярошенко, спортсмен. У 6 років став абсолютним чемпіоном в категорії Гі та Ноугі на міжнародних чемпіонатах Ukraine national challenge. Тренується з 4 років. На карантині тренування з залу перенесли в онлайн-режим, після 11 травня – на свіже повітря. 

Також над роликами попрацювали команди UA: БУКОВИНАUA: ВОЛИНЬUA: ДОНБАСUA: КАРПАТИUA: ЖИТОМИРUA: ПОДІЛЛЯUA: СУМИUA: ЧЕРКАСИ. Регіональні філії підготували 17 історій, ще три — відзняли у Києві.

«Наш спецпроєкт розпочався з наших спостережень за оригінальними ідеями дітей під час карантину. Я побачила, як донька моїх знайомих виграла “пітчинг”, і вони купили собаку на карантині. Потім як юна художниця з Ужгорода, яка на час карантину навчалася в Італії, намалювала і продала на аукционі картину, гроші від продажу пішли на поміч лікарям, які працюють в цей непростий час епідемії. Ми з командою вирішили розповісти ці натхненні історії. Над проєктом працювали журналістка Ольга Кутишенко, менеджерки регіонального мовлення Олеся Вакуленко та Ірина Цибух, виконавча продюсерка Марія Заіченко», — розповіла керівниця проєкту, режисерка Катерина Жуліна.

Читайте також: Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

«Нам хотілося підтримати ініціативи дітей, що в умовах карантину знайшли сили на розвиток та удосконалення. Оптимізм та віра у власні сили  допоможуть пережити важкі часи і — хто знає — можливо саме завдяки пережитому досвіду у час карантину буде винайдена вакцина, що колись врятує людство», — каже виконавча продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Заіченко.

Нагадаємо, розпочала роботу Дитяча академія суспільного мовлення — PMA Juniors для дітей та підлітків 12–14 років, яких цікавить тема медіа.