Діти учасників АТО відвідали телеканал Суспільного в Миколаєві

Діти учасників АТО відвідали телеканал Суспільного в Миколаєві

5 кві. 2018

Закулісся телеканалу "Миколаїв" побачили діти з родин учасників антитерористичної операції та переселенців. В екскурсії також брали участь представники громадської організації "Асоціація учасників та інвалідів АТО".

Дітям показали операторську, студії відеомонтажу і ньюзрум, а також запропонували потренуватися бути ведучими програм і журналістами. Екскурсія Миколаївською філією Суспільного відкрила для школярів робочі моменти, які зазвичай лишаються за кадром. Серед об’єктів огляду — центральна студійна апаратна, де видають в ефір випуски новин, ранкове шоу, програма “Тема дня” й інші телепередачі. Відвідувачі побували на знімальних майданчиках і мали змогу сфотографуватися на пам’ять.

"Телеканал "Миколаїв" — суспільний мовник, відкритий для кожного, хто хоче більше дізнатися про особливості роботи телебачення. Пересічні громадяни можуть завітати до Миколаївської телерадіокомпанії і на власні очі побачити процес створення програм. А підліткам, на мою думку, такі зустрічі допоможуть визначитися з майбутньою професією", — розповіла продюсерка філії Анастасія Тімановська.

Миколаївська філія ПАТ "НСТУ" часто приймає гостей. Як зазначила менеджерка філії Ірина Білоус: "Один із районних центрів зайнятості Миколаєва запропонував нашій філії взяти участь у пілотному профорієнтаційному проекті "PROF-TEST". Ідея проекту полягає в організації професійної практики для учнів старших класів на підприємствах, які пов’язані з майбутньою професією учнів. Для тих школярів, котрі бачать себе журналістами, режисерами або операторами в Миколаївській філії проводитимуть поглиблені екскурсії задля ознайомлення молоді з особливостями роботи на телебаченні".

Усі екскурсії безкоштовні. Зареєструватися для участі можна на сторінці телеканалу у Facebook.