Фестиваль короткометражного кіно – за підтримки Миколаївської філії Суспільного

Фестиваль короткометражного кіно – за підтримки Миколаївської філії Суспільного

28 вер. 2018

З 28 по 29 вересня 2018 року в Миколаєві відбудеться фестиваль короткометражного кіно "Громадський проектор", в якому Миколаївська філія Суспільного виступатиме інформаційним партнером події.

Уже вп’яте в Миколаєві Громадська організація "АРТ-Оптимісти" та Всеукраїнський благодійний фонд "Ініціатива заради майбутнього", за підтримки Миколаївської міської ради проводять Всеукраїнський фестиваль короткометражного кіно "Громадський проектор", який збирає кінорежисерів з усієї України, щоб продемонструвати миколаївцям свої фільми та позмагатись за призові місця.

Участь у фестивалі беруть автори ігрових і документальних фільмів з України та з-за кордону.

"Це новий для нашої філії досвід, – зазначає продюсерка філії ПАТ "НСТУ" "Миколаївська РД" Анастасія Тімановська. – У такому партнерстві вбачаємо нашу основну функцію – бути корисними суспільству, об’єднати зусилля для збереження та розвитку культурних традицій, цікаво і об’єктивно висвітлити подію".

24 вересня у вечірній програмі "Тема дня", 25 вересня в ефірі "Українського радіо. Миколаїв" ведучі суспільного мовника у прямому ефірі спілкувалися з головою організаційного комітету фестивалю "Громадський проектор" Андрієм Лохматовим. Зокрема, обговорювалися питання: як вдалося створити у Миколаєві кінофестиваль, що став міжнародним? Як змінюється рівень професійності авторів кіно?  Яким чином фестиваль бере участь у процесі формування громадянського суспільства?

"Завдяки нашим партнерам та, звісно, в першу чергу глядачам, ми, не вагаючись, можемо сказати, що 28 та 29 вересня в Миколаєві відбудеться головна кіноподія міста! Бо фестиваль короткометражного кіно "Громадський проектор" відбувається в Миколаєві вже вп’яте і став своєрідним центром короткометражного кіно в Україні – до нас їдуть, у нас змагаються, на нас чекають. Запрошуємо всіх зібратись разом та дивитися сучасне якісне українське кіно", – зазначив Андрій Лохматов.

Фестиваль відбудеться 28-29 вересня 2018 року в Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі. Детальніше з програмою можна ознайомитися на офіційному сайті фестивалю.