UA: МИКОЛАЇВ підготував новорічно-різдвяні проєкти

UA: МИКОЛАЇВ підготував новорічно-різдвяні проєкти

24 гру. 2019

На Суспільному Миколаєва – новорічно-різдвяний настрій. З 19 грудня по 4 січня команда UA: МИКОЛАЇВ підготувала багато святкових сюрпризів. 

«Команда Суспільного Миколаєва намагалася креативно підбити підсумки року, що минає, створити святковий настрій, аби глядачі і слухачі отримали корисну, пізнавальну, розважальну інформацію. Дякуємо миколаївським колективам, виконавцям (а деякі приїхали до нас на студію на запис з районів області), які відгукнулися і підтримали нашу ідею у створенні програм до Новорічних і Різдвяних свят», — зазначає продюсер UA: МИКОЛАЇВ Олександр Рубан.

До Дня Святого Миколая творча група «Нового дня» відзняла сюжет про миколаївця Павла Деменського, який на зимові свята вже сьомий рік поспіль виконує роль Святого Миколая. 


Також ведучі Світлана Вовк та Денис Бобков змогли поспілкуватися у ранковій студії  з Павлом Деменським. Про атмосферу свята, про те, чому саме цей день може стати візитівкою Миколаєва, а також як воно бути донькою народного Святого Миколая розповів гість.

Є діти та дорослі, котрі трохи більше за всіх потребують святкової атмосфери. Дехто буде змушений зустріти зимові свята у лікарняних палатах. Підбадьорити пацієнтів не тільки у передноворіччя, а й протягом усього року, можуть лікарняні клоуни. До студії «Нового дня» завітали лікарняні клоуни Ганна Бершадська та Ольга Мануйлова.

Напередодні Різдва за західним обрядом у ранковій програмі «Новий день» говорили про традиції святкування Різдва у католицькому світі, зокрема, у Польщі, Німеччині. Розповіли про казки, про різдвяні  страви, також сюжет про походження німців на території сучасної України. У рубриці «Слово дня» голова ГО «Відергебурт» Катерина Майєр допомагає вивчати німецьку мову.

Готується новорічне шоу в межах культурно- мистецької програми «Арт-простір», що буде транслюватися на двох платформах – радіо і телебачення. 

«Сценарій будується навколо ситуації, начебто ми тільки маємо записувати новорічну програму і чекаємо на оператора вже в студії. Весь час до нас заходять наші гості, з якими ми розмовляємо на різні теми, підбиваємо підсумки року, граємо в ігри, вони репетирують свої виступи і так далі. За сценарієм, оператора все ж таки знаходять, проте виявляється, що камери весь час були увімкнені», — розповідає ведучий  Денис Бобков.

Також  до святкування Нового року команда «Нового дня» відзняла святковий сюжет за участю усієї редакції: ведучі, редактори, режисер, адміністраторка. Та протягом свят в ефір виходитимуть тематичні міжпрограмки #СмакНовогоРоку.

«Дитина живе в кожному з нас» – центральна ідея сюжету. Кожен дорослий, по суті, маленька дитина, яка мріє, сподівається та прагне, але починаючи дорослішати відступає від своїх бажань або просто забуває їх. Редакція «Нового дня» закликає звернутися до «своєї дитини» перевтілитися в новорічну ніч та згадати усі дитячі мрії і по дорослому взятись за їх втілення», — розповідає керівниця творчої групи «Ранок» Галина Щерба

Крім того, ранківці зібрали для миколаївців привітання і щедрування з різних міст України і навіть з інших країн - з Польщі, Чехії та Німеччини. Глядачів різними мовами привітали благодійники, вчителька, відомий спортсмен та інші.

На UA: Українському радіо Миколаїв 26-28 грудня вийдуть тематичні «Радіодні»: про підсумки 2019 року у різних сферах життя, про знакові події для регіону, про те, що викликало суспільний резонанс та про плани на 2020 рік. А 31 грудня о 12:15 в програмі «На всі сто. День»: святковий прямий ефір з тематичними сюжетами, опитуваннями та побажаннями миколаївців. О 17:15 святкова  музична програма за участю місцевих музикантів – «Новорічний М-тайм».

Нагадаємо, дивитися телеканал UA: МИКОЛАЇВ онлайн можна на нашому сайті, а також на сторінці у Facebook. Слухати UA: Українське радіо Миколаїв можна на сайті філії й на хвилях 92,0 у Миколаєві та 105,9 у Первомайську.