Фестиваль короткометражного кіно пройде за підтримки UA: МИКОЛАЇВ

Фестиваль короткометражного кіно пройде за підтримки UA: МИКОЛАЇВ

8 жов. 2019

11-12 жовтня в Миколаєві вшосте відбудеться фестиваль короткометражного кіно «Громадський проектор». UA: МИКОЛАЇВ – інформаційний партнер події.

«Цей фестиваль добре знають в нашому регіоні. Тому нам дуже важливо підтримувати такий захід, бути корисними суспільству, об’єднувати зусилля для збереження та розвитку культурних традицій, — зазначає продюсер філії Суспільного UA: МИКОЛАЇВ Олександр Рубан. — Минулого року Миколаївська філія Суспільного уже мала досвід інформаційного партнера цього фестивалю».

Цього року на фестивалі буде представлено 18 короткометражних фільмів від українських, білоруських та руських режисерів, які змагатимуться у чотирьох номінаціях: «Кращий ігровий фільм», «Кращий документальний фільм», «Кращий анімаційний фільм», «Кращий зарубіжний фільм».

Серед гостей фестивалю – відома українська акторка театру та кіно, Заслужена артистка України, лауреат національних премій з кіномистецтва «Золота дзиґа» та «Кіноколо» Ірма Вітовська, український актор театру та кіно, народний артист України, міністр культури України 2016-2019 років Євген Ніщук та український актор, продюсер та голова Держкіно України 2014-2019 років Пилип Іллєнко. 

PR-менеджер КУ «Агенція розвитку Миколаєва», один з організаторів фестивалю Євген Гомонюк у ранковій програмі «Новий день» на UA: МИКОЛАЇВ розповів про історію фестивалю та про те, чого чекати учасникам фестивалю цьогоріч.

«Це є унікальна для Миколаєва подія, бо фестиваль народився в цьому місті. Він позиціонує перед кіноспільнотою Миколаїв як місто, де є кіно, хоча б на фестивальному рівні»,  — розповів Євген Гомонюк.

Фестиваль почнеться з Червоної доріжки о 18:00 в концерт-холі «Юність». Крім перегляду фільмів, гостей фестивалю очікує також сюрприз – концерт спеціальної музичної гості з Києва - Айни Вільберг.

Детальніше з програмою можна ознайомитися на офіційному сайті фестивалю.