Спецпроєкт до Дня вчителя в ефірі UA: МИКОЛАЇВ

Спецпроєкт до Дня вчителя в ефірі UA: МИКОЛАЇВ

3 жов. 2019

Спецпроєкт «25 причин любити вчителя» підготували регіональні телеканали UA: Суспільне мовлення, зокрема і UA: МИКОЛАЇВ, до Дня працівників освіти. Серію коротких відеороликів транслюватимуть 46 жовтня між програмами в ефірі суспільних телеканалів.

Проєкт містить двадцять п’ять історій, кожна до двох хвилин. Герої роликів — люди різного віку, інтересів та професій: діти, дорослі, літні люди, лікарі, учителі, спортсмени, військові та ін. Вони згадують моменти, коли педагоги були для них авторитетом, надихали на значущі вчинки чи впливали на їхнє майбутнє.

Кількість історій для проєкту вибрали невипадково. Через число «двадцять п’ять» Суспільне мовлення нагадує, що в складі України — 24 області та Автономна Республіка Крим.

Герой історії UA: МИКОЛАЇВ — 20-річний Олег Кікіна - класний керівник 2-д класу Миколаївської загальноосвітньої школи №57 ім. Т.Г. Шевченка, сам із с. Кам’яне Новобузького району. Олег закінчив Новобузький педагогічний коледж, на даний час здобуває вищу освіту у Миколаївському національному університеті імені В.О. Сухомлинського. Працює у школі вже 2-й рік, прийшов до школи на практику, так і залишився тут працювати.

У школі, де він навчався, всі педагоги були жінками, а у 5 класі класним керівником став чоловік — вчитель трудового навчання. Діти полюбили свого наставника, шанували його слово. Олега настільки вразив цей факт, цей приклад, що він вирішив стати педагогом.

«Герой нашого сюжету у шкільні роки був настільки вражений особистістю свого класного керівника — викладача трудового навчання, єдиного чоловіка у педагогічному колективі сільської школи, що і сам вирішив стати вчителем. Він мріє бути таким же взірцем для своїх учнів. Упевнена, наша історія не тільки розчулює глядачів, а ще й ламає гендерні та соціальні стереотипи, заставляє замислитись і залишається у пам’яті», — зазначила керівниця творчої групи “Ранок” Галина Щерба.