UA: МИКОЛАЇВ знайомить дітей із роботою медіа

UA: МИКОЛАЇВ знайомить дітей із роботою медіа

13 сер. 2019

У суботу, 10 серпня, на Миколаївщині в с. Рибаківка команда творчої групи «Ранок» телеканалу UA: МИКОЛАЇВ відвідала дитячий оздоровчий табір "Алый парус".

Ранківці провели з дітьми цілий день, представили засади й принципи Суспільного, говорили про важливі соціальні теми, які піднімають у своїх сюжетах, а також залучили малечу до зйомок і монтажу.

«Головною метою цього творчого відрядження було не тільки знайомство молоді із телевізійниками, а, за великим рахунком, виховання «свого» глядача – зацікавленого, але критично налаштованого», – зазначила керівниця творчої групи «Ранок» Галина Щерба.

«У мене вже є досвід викладацької роботи в університеті. Однак зараз моєю задачею було адаптувати серйозний матеріал для дитячої аудиторії. Це зовсім інший підхід. Це більше контакту з дітьми, ігровий формат. І ви б бачили ці очі!», – розповіла головна режисерка UA: МИКОЛАЇВ Катерина Жуліна.

Майже для всіх дітлахів – це був перший досвід поспілкуватися та попрацювати із представниками телеіндустрії. Ранківці провели майстер-клас дітям, розказали про створення своєї програми, про монтаж, а також навчали дітей працювати з камерою.

«Я як ведуча звикла, що на мене дивляться три камери. У студії це просто і легко, а ось коли на тебе дивиться майже сотня дітей вживу – це вже інші відчуття. У кожного стільки запитань… Хто такий журналіст, що робить ведучий, як працює камера. Для нас це звичні поняття, а дітям треба все пояснити», — розповіла ведуча ранкової програми «Новий день» Тетяна Макушева.

За словами заступниці директора з виховної роботи дитячого оздоровчого табору "Алый парус" Валерії Зазалітінової, діти отримали безліч вражень та залишились дуже задоволені.

«Адмiнiстрацiя ПДЗОтВ "Алый парус" дуже вдячна працівникам UA: МИКОЛАЇВ за дружній та теплий візит до нашого табору. Було задано багато запитань, на які діти змогли отримати розгорнуті відповіді. Дякуємо Суспільному мовленню за те, що відгукнулись на наше запрошення. Сподіваємось, що вся команда мала змогу трошки зануритись у дитинство та долучитись до незабутніх та яскравих днів відпочиваючих у нашому таборі», – подякувала Валерія Зазалітінова.

Наприкінці зустрічі Олена Клепа змонтувала і показала дітям матеріал, який вона відзняла зранку на морі разом з оператором Олександром Поповим. Діти побачили, як одна людина поєднує в собі три різні професії: журналіста, оператора і монтажера – головне мати бажання вчитися новому і вдосконалювати набуті професійні навички.