«Виборчий округ: Співбесіда» з кандидатами-мажоритарниками Миколаївщини. Підсумки

«Виборчий округ: Співбесіда» з кандидатами-мажоритарниками Миколаївщини. Підсумки

19 лип. 2019

На телеканалі UA: МИКОЛАЇВ завершився суспільно-політичний проєкт Суспільного «Виборчий округ: Співбесіда». Основний концепт циклу програм – познайомити виборців з кандидатами в народні депутати по одномандатних виборчих округах.

З 3 по 19 липня команда проєкту підготувала та провела 15 прямих ефірів. З 88 кандидатів у народні депутати України шести одномандатних виборчих округів Миколаївської області в прямих ефірах взяли участь лише 27 кандидатів.

З 18 кандидатів у нардепи по 127 одномандатному виборчому округу лише восьмеро зголосилися взяти участь у програмі. А саме: Андрій Берсан, Гордій Білов, Ігор Дятлов, Ігор Павлов, Анатолій Петров, Олександр Рєпін, Тахір Садрідінов та Сергій Чигринський.

З 11 по 128 одномандатному виборчому округу лише 3 кандидати взяли участь у проєкті: Спартак Гукасян, Жанна Курченко та Андрій Толпекін.

З 17 кандидатів по 129 одномандатному округу – семеро: Денис Жело, Надія Іванова, Ігор Копитів, Юрій Кошковський, Сергій Красівський, Андрій Лебідь, Володимир Тимошин.

З 13 кандидатів по 130 одномандатному округу – лише 4: Андрій Вадатурський, Інна Думановська, Руслан Пересунько та Геннадій Рубський.

131 одномандатний виборчий округ: з 16 кандидатів у народні депутати України взяли участь у прямому ефірі проєкту «Виборчий округ: Співбесіда» лише п’ятеро: Богдан Андрійцев, Сергій Вишняк, Валерій Колесніков, Данило Лавренов та Іван Чорноморець.

І жоден з 13 кандидатів у народні депутати України по 132 одномандатному виборчому округу не зголосився взяти участь у прямому ефірі проєкту.

Над програмою працювала команда UA: МИКОЛАЇВ разом з регіональною представницею громадської організації «Центр UA» Тетяною Степановою: "Проєкт «Виборчий округ: Співбесіда» дуже корисний для українців сьогодні. Адже ми зараз вибираємо вітрила, під якими будемо пливти наступні 5 років. Громадська організація «Центр UA» спільно із Суспільним зробила таке«домашнє завдання» для миколаївців: ми прочитали та проаналізували передвиборчі програми кандидатів у народні депутати, продемонструвавши їх сильні сторони, а, іноді, й абсурдні тези їх передвиборчих програм".

Про користь проєкту говорить і продюсер UA: МИКОЛАЇВ Олександр Рубан: "«Виборчий округ: Співбесіда» – цікавий проєкт та дійсно крутий досвід для команди, яка над ним працювала. Ми зв’язалися з кожним, надали можливість кожному кандидату прийти до нашої студії, щоб глядачі познайомилися з тими, хто хоче йти працювати у Верховну Раду".

Нагадаємо, на першому каналі Суспільного радіо – UA: Українське радіо – підготували спецпроєкт "Еволюція виборця" до парламентських виборів.