Суспільне Миколаїв покаже документальний проєкт «Київський Форпост»

Суспільне Миколаїв покаже документальний проєкт «Київський Форпост»

31 бер. 2023

31 березня о 22:00 місцеві канали Суспільного Мовлення, зокрема Суспільне Миколаїв, покажуть першу серію із документального циклу «Київський Форпост» про воєнні злочини росіян проти цивільних на Київщині. Над проєктом працювала команда ГО «Спільнота активної молоді — САМ» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Читайте також: «Суспільне. Спротив»: інтерв’ю з усієї країни за березень

Свідки окупації розповіли авторам проєкту про катування, як росіяни не давали їм можливості отримати медичну допомогу, як цивільні під загрозою розстрілу хоронили близьких біля своїх будинків чи у братських могилах. Окрім цього, команда «Київського Форпосту» зібрала й історії про тих, хто чинив опір російській окупації, та завдяки яким вдалося зберегти чимало людських життів.

Онлайн дивитися місцеві телеканали Суспільного (Суспільне Черкаси, Суспільне Львів, Суспільне Одеса, Суспільне Чернігів й інші) можна на сайтах регіональної мережі. Проєкт «Київський Форпост» доступний для перегляду на ютуб-каналі САМ.

Загалом, до річниці визволення Київщини, Чернігівщини та Сумщини команда місцевих каналів Суспільного упродовж цих двох тижнів розповідає про події другої половини березня 2022 року у всеукраїнському проєкті «Суспільне. Спротив».

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На Миколаївщині 一 це телеканал Суспільне МиколаївУкраїнське Радіо Миколаїв та цифрові платформи: