UA: Українське радіо Миколаїв святкує 3 роки отримання FM частот

UA: Українське радіо Миколаїв святкує 3 роки отримання FM частот

4 кві. 2019

З 1 квітня 2016 року розпочало своє мовлення UA: Українське радіо Миколаїв на FM частоті у Миколаєві. Вже три роки поспіль миколаївці слухають Суспільне радіо Миколаєва на частоті 92,0 МГц, а мешканці Первомайська на частоті 105,9 МГц.

«Про це ми мріяли давно, - зазначає продюсерка UA: Українського радіо Миколаїв Оксана Хмельова. – Неодноразово намагалися отримати ліцензію на FM частоту на конкурсі, але безрезультатно. І тільки Суспільне дало нам можливість реалізувати нашу мрію. І хоча філія має протягом доби лише чотири відрізки по 50 хвилин, ми працюємо з Українським радіо як одна команда. Доносимо найважливіші місцеві новини до миколаївців, стаємо майданчиком для цікавих дискусій, обговорюємо у прямому ефірі проблеми, що хвилюють мешканців області».

    

У планах радійної команди Миколаївського Суспільного мовника розбудувати FM мережу Суспільного радіо на всій території області. Щоб у кожному найвіддаленішому селі Миколаївщини звучало Українське радіо.    

Суспільне радіо змінюється і за змістом, і за формою. Тут працюють творчі і закохані у свою справу люди, які оперативно реагують на запити аудиторії, обирають теми, які не залишають байдужими. В центрі уваги журналістів завжди конкретна людина, її життєва історія. Це вимагає щоденного пошуку інформації, детального аналізу фактів і подій, постійної комунікації з експертами, громадськими активістами.

 

Змінюються і способи комунікації з аудиторією. UA: Українське радіо Миколаїв має свою сторінку у Фейсбук, де транслює наживо свої програми, тож ведучих можна не тільки слухати, а й бачити. А найближчим часом програма «Радіодень» набуде нового, телевізійного формату.

«Ми рухаємося вперед, ми розвиваємося, - і це класно, це неймовірно мотивує ще більше працювати над собою, зростати професійно», - зазначає Оксана Хмельова.  

 

Нагадаємо, у жовтні минулого року за підсумками проведеного конкурсу Національною радою з питань телебачення і радіомовлення на вільні частоти FM-мережа Першого каналу Українського радіо поповнилася 9 FM-частотами, радіо "Промінь" – 4 FM-частотами та радіо "Культура" – 3 FM-ками.