Спецпроєкт Суспільне Миколаїв до 233-річчя міста: «Миколаїв. Є життя»

Спецпроєкт Суспільне Миколаїв до 233-річчя міста: «Миколаїв. Є життя»

13 вер. 2022

Три локації, впізнавані гості, десятки привітань і майже три години ефіру про рідне місто, що 200 днів тримає оборону — команда Суспільне Миколаїв провела спеціальний прямий ефір на діджитал-платформах філії до Дня Миколаєва.

«Це був дуже крутий досвід для всієї команди і для мене особисто, — коментує продюсерка Суспільне Миколаїв Катерина Лисюк. — Марафон відбувався в прямому ефірі, не без курйозів, але з такою професійною командою всі питання оперативно вирішувалися. Та найголовніше — це думка глядачів. Ми отримали багато позитивних відгуків та коментарів. Дуже тішить, що ми змогли в такі темні часи принести хоч трошки світла всім».

Гості онлайн-марафону розповіли, як живе місто в умовах війни, як вдалось мобілізуватись до оборони та забезпечувати потреби громади й захисників. Медики, волонтери, службовці, митці, стали на захист своєї батьківщини. Місто живе, попри все: працюють заклади освіти та культури, незламні й непереможні миколаївці борються, розкидані по світу, вони знають, що прийде час повернення додому.

Громада розуміє, що найважливіше зараз тримати оборону і берегти життя. Наразі Миколаїв тісно співпрацює з Данією щодо підготовки до опалювального сезону та відновлення зруйнованих об’єктів, також ведуться перемовини з міжнародними організаціями про повоєнну відбудову.

«Сьогодні вже треба працювати над планами, щоб після закінчення війни ми почали це робити, — зазначає мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, — Треба триматися в позитиві й знати, що ми обов’язково переможемо, бо ми на своїй землі. Ми платимо велику ціну, але зараз лише розуміємо цінність незалежності. Зараз в холоді й під дощем, в окопі по коліно в глині, стоїть людина, яка захищає нашу незалежність. У нас все буде добре, якщо ми будемо робити кожен на своєму місці добрі справи й наближати день перемоги».

Ми пам’ятаємо тих, хто віддав життя на цій війні, ми маємо бути разом, щоб перемогти.

З річницею місто вітали діти, воїни, міста-побратими, артисти та миколаївці, яким довелось виїхати з дому через війну.

 

Читайте також: Про допомогу Україні від країн ЄС — рубрика «Союзники» у проєкті «Суспільне. Спротив»

 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Оперативні новини від Суспільне Миколаїв — на сайті Суспільне│Новини та у соцмережах: