Історії свідків Незалежності, включення з міст України, аналітика — спецефір «Суспільне. Спротив»

Історії свідків Незалежності, включення з міст України, аналітика — спецефір «Суспільне. Спротив»

23 сер. 2022

Україна вступає в четверте десятиліття як незалежна держава. На День Незалежності, 24 серпня, дивіться в телеефірі регіональних телеканалів Суспільного, зокрема Суспільне Миколаїв, спеціальний випуск міжрегіонального інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — вранці з 7:00 до 11:00, в обідню пору з 12:00 до 16:00 та ввечері з 17:00 до 21:00

Читайте також: Міжрегіональний ефір «Суспільне. Спротив» інформаційно охопить весь день

Щогодини у проєкті «Суспільне. Спротив» команда Суспільного Мовлення розповідатиме про найважливіші події в кожному з десятиріч незалежності. Телеглядачі побачать цікаві інтерв’ю зі свідками історичних подій та знаковими людьми, роботу студійних майданчиків Суспільного просто неба у Львові й Чернівцях, включення наживо з усіх регіонів України, почують аналітику подій минулого, дізнаються плани та мрії українців. 

Суспільне Миколаїв підготувало інтерв’ю з вчителем в четвертому поколінні Андрієм Малаховим. В професії — майже 30 років. З 2012 року працював в одній зі шкіл Миколаєва на посаді директора з навчально-виховної роботи, а з 2018-го – директором навчального закладу. За останні 4 роки в школі започаткували: фестиваль STREAM-освіти, фестиваль «Намивські зорі». Школа бере участь у багатьох конкурсах та грантових програмах. З 2021 року школа стала повноправним учасником Європейської наукової спільноти. У 2020-му році Андрій Малахов отримав орден «Гордість нації», а у жовтні 2021 року виграв у Всеукраїнському конкурсі в номінації «Директор 2021: Краща практика».

Фото: Андрій Малахов

«У цей день ми хочемо говорити з експертами та гостями як про минуле України, так і про її майбутнє, аналізуватимемо стратегію відбудови й ділитимемось мріями українців. І звісно, стежитимемо за безпековою ситуацією, щоб максимально оперативно інформувати українців про те, що відбувається навколо», — розповіла Марія Фрей, генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Мовлення.

Команда «Суспільне. Спротив» інформаційно охопить весь день та головні сфери життя країни. У ранковому ефірі йтиметься про культуру, освіту і спорт. Удень — економічну та соціальну сфери. Увечері команда проєкту готує ефір про внутрішню й зовнішню політику України. 

«Цього року День Незалежності особливий. Ні, не тому, що повномасштабна війна торкнулася кожного. А тому, що кожен з нас відчув і побачив ціну нашої Незалежності, — каже Катя Тимко, випускова редакторка спецефіру «Суспільне. Спротив» до Дня Незалежності України. — У спецефірі “Суспільне. Спотив” розповімо про багатогранність України, яку будували ці три десятки років, і всі разом поміркуємо та помріємо про майбутнє. Ми зібрали неймовірну кількість матеріалів про найрізноманітніші сфери країни — для 12 годин прямого ефіру. Проведіть День Незалежності разом із командою Суспільного».

Традиційно, на початку кожної години проєкту — оперативні та якісні новини, включення кореспондентів Суспільного з усіх регіонів України. 

Інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на всіх регіональних телеканалах Суспільного. З 24 серпня проєкт транслюватимуть і вдень — з 12:00 до 16:00 (на Суспільне Рівне він стартує 22 серпня). Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Онлайн дивитися регіональні телеканали Суспільного Мовлення можна на сайтах філій і на ютуб-каналі Суспільне Новини. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

На Миколаївщині 一  це телеканал Суспільне МиколаївУкраїнське радіо Миколаїв та цифрові платформи: