Суспільне оголошує нацвідбір на Дитяче Євробачення-2022

Суспільне оголошує нацвідбір на Дитяче Євробачення-2022

3 сер. 2022

У середу, 3 серпня, Суспільне Мовлення розпочинає приймання заявок на участь у національному відборі на Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2022.

Всі охочі, незалежно від країни теперішнього перебування дитини, мають заповнити й подати заявку на сайті нацвідбору junior.eurovision.ua. Участь у нацвідборі можуть взяти діти від 9 до 14 років. Приймання заявок триватиме до 23 серпня.

Читайте також: Україна візьме участь у Дитячому Євробаченні-2022

Подати заявку можуть як сольні виконавці, так і гурти, склад яких не перевищує 6 осіб, із власною оригінальною піснею. Вимоги до конкурсної пісні передбачають тривалість від 2,5 до 3 хвилин. Текст пісні має бути щонайменше на 60% українськомовним. Пісня учасника нацвідбору не повинна бути оприлюдненою до 1 травня цього року.

Серед заявок, які відповідатимуть умовам Положення, оберуть фіналістів. Цьогоріч фінал нацвідбору Дитячого Євробачення-2022 відбуватиметься в онлайн-форматі. До фіналу потрапить до десяти учасників.

Зазначимо, 20-й Дитячий пісенний конкурс Євробачення проходитиме 11 грудня в Єревані (Вірменія). Минулого року в Парижі 14-річна Малена здобула перемогу серед 19 країн-учасниць. Для Вірменії це друга перемога на Дитячому Євробаченні. Україну в Парижі представляла 14-річна переможниця національного відбору Олена Усенко з піснею «Важіль» та посіла 6-е місце.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2022.

ПОЛОЖЕННЯ про національний відбір на участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2022.