Суспільне покаже журналістське розслідування про завдання, які ставили російські військові на Київщині

Суспільне покаже журналістське розслідування про завдання, які ставили російські військові на Київщині

15 лип. 2022

18 липня у ранковому блоці міжрегіонального марафону «Суспільне. Спротив» (щобудня з 7:00 до 11:00 на Суспільне Миколаїв та інших регіональних телеканалах Суспільного) дивіться розслідування журналістів «Слідство.Інфо» про злочини, які  військові рф скоїли цієї весни на Київщині. 

Список із переліком завдань залишили окупанти в одному з сіл Київщини. «Замінувати міст», «обстріляти сусіднє село», «вести бєспокоящій огонь» — ось таким був «план роботи» російських військових із 38-ї бригади армії рф на день. Журналісти «Слідство.Інфо» дослідили його і переконалися: більшість цих воєнних злочинів справді були реалізовані в Україні. Ба більше: розслідувачі знайшли прізвища та імена російських військових, які, ймовірно, вчиняли злочини на території України.

Онлайн-трансляція телемарафону «Суспільне. Спротив» 一 на сайтах філій та ютуб-каналі Суспільне Новини

Суспільне Мовлення співпрацює з командами «Слідство.Інфо», «Bihus.Info» та авторами програми «Схеми: корупція в деталях» від «Радіо Свобода». Найцікавіші випуски цих проєктів транслюють у телеефірі регіональних телеканалів Суспільного в межах проєкту «Суспільне. Спротив». Крім цього, суспільний мовник робить власні журналістські розслідування. Одне з останніх 一 «Буча 22» 一 вийшло в телеефірі 22 червня.

Нагадаємо, міжрегіональний марафон «Суспільне. Спротив» виходить щобудня вранці з 7:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 21:00 на регіональних телеканалах Суспільного. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні поради, як виживати та жити під час війни. 

«Слідство.Інфо» — це команда незалежних професійних журналістів, яка під час російсько-української війни знімає репортажі з обстріляних російськими військовими міст і селищ, ідентифікує російських військових та українських колаборантів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.