Дитячі й просвітницькі програми на ТБ — UA: КУЛЬТУРА відновлює мовлення

Дитячі й просвітницькі програми на ТБ — UA: КУЛЬТУРА відновлює мовлення

30 бер. 2022

З понеділка, 28 березня, суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА відновив самостійне мовлення, де значну частину сітки мовлення становить дитячий, документальний та просвітницький контент. Також щодня у будні виходитимуть «Новини культури» — власний контент UA: КУЛЬТУРА, над виробництвом якого працює творча команда каналу. 

«Після місяця напруженого протистояння багатьом українцям інколи потрібна альтернатива марафонам новин, які зараз транслюють усі канали, зокрема і UA: ПЕРШИЙ, і регіональні телеканали Суспільного. Маємо потурбуватися про тих, кому особливо важко переживати ці трагічні події, зокрема про дітей», — сказав член правління Суспільного Дмитро Хоркін.

Відразу два великі слоти зранку та ввечері складає українська анімація. У понеділок показ мультфільмів триватиме з 9:03 до 12:20, а з вівторка анімація буде у щоденному слоті з 6:02 до 12:15, ввечері показ дитячого контенту щодня з 18:00 понад три години.

У проміжку з 12:15 до 18:00 на телеканалі показуватимуть документальні та просвітницькі проєкти власного виробництва UA: КУЛЬТУРА та документальні проєкти команди UA: ПЕРШИЙ. Також у цьому слоті та у вечірньому — після 21:00, телеглядачі зможуть побачити українську кінокласику.

Щобудня о 23:30 виходитимуть «Новини культури», де двоє ведучих — Лук’ян Галкін та Софія Челяк, розповідатимуть про підтримку України в час війни культурних діячів з усього світу та про ізоляцію росії в культурних проєктах. Також можна побачити інтерв’ю українських діячів: Юрія Андруховича, Андрія Куркова, Ірени Карпи, Ірини Цілик. Вірші, пісні, художня творчість, плакати — усе, що зараз творять люди на підтримку України, знайде висвітлення у  «Новинах культури».

Нагадаємо, Суспільне мовлення продовжує цілодобовий інформаційний марафон «Єдині новини #UAразом», що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ

Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на:

Усі канали Суспільного радіо слухайте в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. З 13 березня в мобільному застосунку «Дія» стала доступною функція «Дія Радіо». Відтепер можна безоплатно та цілодобово слухати ефір Українського Радіо у мобільних телефонах.

Нагадаємо, з 17 березня щобудня з 19:00 до 23:00 в ефірі усіх регіональних телеканалів Суспільного виходить міжрегіональний телемарафон «Суспільне. Спротив» — 4 години прямого ефіру, новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.