UA: МИКОЛАЇВ покаже концерт Миколаївської обласної філармонії «Святкові вогні»

UA: МИКОЛАЇВ покаже концерт Миколаївської обласної філармонії «Святкові вогні»

17 січ. 2022

19 січня о 12:00 в ефірі UA: МИКОЛАЇВ транслюватимуть концерт Миколаївської обласної філармонії «Святкові вогні», відзнятий командою Суспільне Миколаїв

Читайте також: Переможці відбору «Створюй із Суспільним»: які проєкти втілять у 2022-му

У програмі – класична музика, колядки, щедрівки та естрадні пісні миколаївських авторів. Тексти пісень були перекладені українською мовою.

«Подібні концерти і подібна співпраця необхідна поціновувачам музики, особливо під час пандемії. Коли люди фізично не можуть покинути свої домівки, аби насолодитися музикою на концерті. Це той випадок, коли команда філармонії і команда Суспільне Миколаїв об’єдналися, щоб презентувати миколаївцям музичний сюрприз. Далі нас чекає цікавий для всіх творчий процес», — зазначає художня керівниця Миколаївської обласної філармонії Вікторія Осадча.

Святковий музичний концерт за участі:

  • лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів у Туреччині та Болгарії, учасника Міжнародного  фестивалю «Київ Мьюзик Фест», лауреата обласної премії ім. Миколи Аркаса камерного оркестру  «Ars Nova» (головний диригент – заслужена артистка України Вікторія Жадько);
  • володаря Гран-прі фестивалю народної музики імені Грегора Сербана в м. Гаага (Нідерланди), Міжнародного конкурсу «Caspi Art Ulusiararasi sanat Yarismasi» (Туреччина), спеціального призу за виконання оригінального твору на Міжнародному конкурсі в м. Клингенталь (Німеччина), лауреата Міжнародного конкурсу «Citta di Castelfidardo» (Італія), міжнародного рейтингу популярності «Золота Фортуна» (Україна), учасника «Фестивалю Націй» (США), почесного гостя багатьох конкурсів та фестивалів ансамблю народних інструментів «Узори» (музичний керівник – заслужений артист України Іван Обревко);
  • лауреата численних всеукраїнських конкурсів і фестивалів ансамблю української пісні «Вільні козаки» (музичний керівник – Федір Сичьов);
  • естрадного ансамблю «Art Colors Band» (музичний керівник – Андрій Зотов).

Головна режисерка ефіру Олена Казарцева зазначає, Миколаїв дуже музикальне місто і такі концерти завжди користуються у глядачів великим попитом.

«З кожним проєктом ми розуміємо, що потрібно вдосконалювати технології аудіо- та відеоматеріалів. Для того,щоб наш глядач дивився більш якісніший продукт», — каже Олена Казарцева.

«Це був дуже цікавий досвід для мене і всієї команди. Нам вдалося в рекордно короткі терміни вирішити всі юридичні питання, перевірити технічні нюанси та записати концерт. Вважаю, що вся команда отримала задоволення і від цієї роботи, і, що найголовніше, від музики. На цьому не збираємося зупинятися, тож далі буде!», каже продюсерка  Миколаївської філії Суспільного Катерина Лисюк.

Нагадаємо,  Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. В Миколаївській області — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ і радіо Українське радіо Миколаїв. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.   

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці; та  Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.