На телеканалі «Миколаїв» стартує новий сезон #Звітів_наживо

На телеканалі «Миколаїв» стартує новий сезон #Звітів_наживо

27 лют. 2019

З 28 лютого розпочинається новий сезон програми звітування місцевої влади в ефірі філій Суспільного — #Звіти_наживо. Це загальнонаціональний спільний проект Громадського руху ЧЕСНО і UA: Суспільне мовлення. Головними завданнями проекту є проаналізувати роботу представників місцевої влади і створити майданчик для діалогу.

Проект було запущено у березні 2018 року. У новому сезоні у 2019 році заплановано 11 прямоефірних випусків. Минулого сезону проект виходив раз у місяць в п’ятницю, тепер — у четвер. Філії самостійно визначатимуть тему розмови, орієнтуючись на інформаційний запит регіону. Також оновлено весь графічний “одяг” програми.

"Цього року ми оновили #Звіти_наживо, врахувавши досвід роботи всіх регіональних команд. У кожній філії окремо вирішуватимуть, яка тема для мешканців області цього місяця найбільш актуальна. Особливу увагу плануємо приділити правоохоронним органам. Також у програми змінилася графіка — вона стала більш сучасною й лаконічною. Ми бачимо в цьому проекті великий потенціал: такі звіти мають стати вагомим інструментом регулярного контролю місцевої влади, налагодження діалогу громадян із чиновниками", — розповіла генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.


Разом з гостями та експертами журналісти Суспільного шукатимуть відповіді на питання, що турбують мешканців краю: куди витрачаються кошти з місцевих бюджетів або наскільки відкритими є суди, митниці, прокуратури, тощо.

«У 2018 чиновники зрозуміли, що звітувати не страшно. Цього ж року докладемо максимум зусиль, щоб поглибити теми і підняти нові проблеми. Особливу увагу будемо приділяти звітам мерів, адже це практично завершення каденції — Що зроблено? Що не зробили? Чому не вдалося? Звітування перед громадою має стати доброю традицією, а суспільний мовник для цього чи не найкращий майданчик», - каже Віта Думанська, координаторка руху ЧЕСНО.

Команда суспільно-політичного напряму Миколаївської філії Суспільного 28 лютого до студії запросила в.о. начальника Служби автодоріг України у Миколаївській області Андрія Максименка, який звітуватиме про стан доріг Миколаївської області, про підсумки ремонту у 2018 році і планах на 2019 рік. Також до студії запрошено журналістів та гостей: медіаюриста Тетяну Локацьку, регіональну представницю ГО «ЦентрUA» Тетяну Степанову заступника головного редактора газети «Рідне Прибужжя» Андрія Тюріна, регіонального редактора ТРК «НИС-ТВ» Володимира Лисюка. 

«Ми невипадково перші "Звіти_наживо" цього року присвятили темі доріг Миколаївщини. Відрізки двох трас загальнодержавного значення Н-11 Миколаїв-Дніпро і Н-14 Миколаїв-Кропивницький потребують капітального ремонту. На ці потреби заплановано близько 1 млрд. гривень. Ремонтні роботи вже розпочали відповідні служби», - зазначила т.в.о. продюсерки Миколаївської філії Суспільного Тетяна Мілякіна.

Поставити своє запитання до посадовця можна завчасно у соціальній мережі Facebook за хештегом #Запитай_Максименка та протягом прямого ефіру за телефоном студії телеканалу “Миколаїв”: (0512) 76 92 33 (вартість дзвінків згідно з тарифом вашого оператора).

Пряму трансляцію #Звіти_наживо дивіться на нашій сторінці у Facebook, та на сайті філії.